Місто

​Які карантинні обмеження чекають на житомирян в громадському транспорті

29 October 2021, 14:35

Відзавтра, 30 жовтня, у Житомирі діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки, втім додаткових обмежень в громадському транспорті для житомирян поки не встановлюють.

Коли та які обмеження чекають на пасажирів, 29 жовтня розповів начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

«Введення обмежувальних заходів будуть прийняті на наступному тижні на засіданні виконавчого комітету. Як варіант, повернутися до обмежувальних заходів, які були в минулих карантинних обмеженнях. Коли немає обмежувальних заходів, у нас активно рухаються пенсіонери, категорії, які мають право на пільгове перевезення. Їх майже 40%, до 50% доходить на електротранспорті та до 20% на автобусних маршрутах. Як правило, більшість – це години пік, вранці та вечері. Якщо ми дійсно входимо до «червоної» зони, потрібно забезпечити транспортом першочергово працюючих. У нас немає іншого варіанту, як обмежити пересування пільгових категорій. Також ми керуємося усіма іншими заходами – це обмеження за кількістю сидячих місць в автобусі», - говорить Костянтин Підпокровний.

Вимагати COVID-документів у пасажирів не планують, каже Костянтин Підпокровний.

«Це питання врегульоване щодо міжрегіональних, міжобласних перевезень на законодавчому рівні, тобто є відповідне рішення комісії. На внутрішньообласні або міські перевезення даних зобов'язань або рішень щодо сертифікатів немає», - зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради.

Також він розповідає про ситуацію з вакцинацією серед водіїв, кондукторів та контролерів.

«Більшість колективу провакциновано наразі. На наступний тиждень має бути 100% вакцинація саме водіїв та тих, хто працює з пасажирами»,- каже Костянтин Підпокровний.

Кількість транспорту на маршрутах зменшувати не планують.

«Наразі таке питання не розглядається. Випуск ми маємо забезпечити повний. Тим паче, що скоріш за все, буде діяти обмеження за кількістю пасажирів одночасно в транспорті, тому зменшувати логіки немає. Але будемо бачити після того, як будуть введені обмежувальні заходи», - сказав начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Нагадаємо, що 21 жовтня 2021 міський голова Сергій Сухомлин розповів, що у Житомирі збираються повернути часові обмеження у громадському транспорті для пільговиків.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 листопада 2020 року пільговий проїзд у Житомирі діяв лише упродовж 6 годин: з 10.00 до 16.00. Такі часові обмеженні скасували 1 липня 2021 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин обмеження коронавірус червона зона транспорт проїзд  
Матеріали по темі