Місто

Житомирській громаді хочуть повернути приміщення котельні на Київській, яку за 1 млн грн продали ГО

2 November 2021, 11:08

Прокуратура хоче через суд витребувати на користь Житомирської міської об`єднаної територіальної громади приміщення на вул. Київська, 10, яке міська рада наприкінці 2019 року продала громадській організації «Творча майстерня художників та архітекторів».

З відповідним позовом керівника Житомирської окружної прокуратури звернувся до Господарського суду Житомирської області в червні 2021 року, ухвалою від 18 червня суд відкрив провадження у справі.

Крім зазначеної ГО в провадженні також фігурує ТОВ «Торгівельно-виробнича компанія "ДоброБуд"», яка зараз є власником приміщення.

Нагадаємо, мова йде про будівлю на Київській, 10 – приміщення колишньої котельні. 22 грудня 2016 року виконавчий комітет Житомирської міської ради змінив її цільове призначення з «котельні» на «нежитлове приміщення». 4 січня 2017 року виконком надав дозвіл на укладання договору оренди цього приміщення громадській організації «Творча майстерня художників та архітекторів». Того ж дня договір оренди був укладений. Місячна орендна плата – 190 гривень за приміщення 50 кв.м. та 477 гривень за приміщення 54,6 кв.м.

Громадська організація «Творча майстерня художників та архітекторів» була заснована 19 грудня 2016 року, за два тижні до того, як уклала договір про оренду приміщення на Київській, 10. Голова організації – Віталій Леонідович Кирилюк, член правління – Володимир Миколайович Зозуля. Люди з такими іменами фігурують як нинішній та колишній директори юридичної фірми «Еталон», компанії, яка пов’язана з Олексієм Ясюнецьким, а він був першим заступником Житомирської міського голови на момент підписання договору оренди цього приміщення. 12 січня 2017 року Ясюнецький звільнився з цієї посади та перейшов на роботу в облдержадміністрацію. Віталій Кирилюк був у списках «Самопомочі» на виборах 2015 року до Житомирської міської ради та Житомирської обласної ради, а Олексій Ясюнецький у 2015 році був членом Житомирської міської організації політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

У 2017 році проводили уточнення площі приміщення на Київській, 10. Станом на 31.12.2017 оціночна вартість цього приміщення площею 136,8 кв.м становила 205 тисяч 91 гривню.

Стаття про будівлю на Київській, 10 «Приватизація по житомирськи: як швидко «поліпшити» приміщення котельні в центрі міста та купити його без аукціону» була опублікована на сайті Житомир.info 23 лютого 2018 року

На сесії міської ради 18 грудня 2018 року депутати з другої спроби дали дозвіл на викуп приміщення площею 136,8 кв. м, а 30 листопада 2019 року колишню котельню на Київській, 10 продали громадській організації «Творча майстерня художників та архітекторів», яка його орендувала останні три роки, ціна продажу склала 946 тис. 608 грн, тобто 6919,65 грн за 1 кв.м.

Щодо ТОВ «Торгівельно-виробнича компанія "ДоброБуд"», то у фірми два власники: Зозуля Володимир Миколайович – один із засновників ГО «Творча майстерня художників та архітекторів» і Балакішієв Володимир Станіславович – син Станіслава Балакішієва, керівника Житомирської районної організації Об’єднання «Самопоміч».

Скріншот з ухвали суду

Зауважимо, що Корольовський районний суд розглядав справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з конфліктом інтересів, де відповідачем був Віталій Кирилюк, який став депутатом Житомирської міської ради в грудні 2018 року. Справа стосувалася голосування Кирилюка за рішення «Про затвердження ціни продажу нежитлового приміщення за адресою: м.Житомир, вул. Київська, 10» громадській організації «Творча майстерня художників та архітекторів», де він являється головою. Втім, 11 лютого 2021 року суд закрив провадження «у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи строків». Але це рішення не задовольнило Віталія Кирилюка: він його оскаржив і 6 серпня 2021 року Житомирський апеляційний суд своєю постановою скасував рішення суду першої інстанції і ухвалив закрити справу «у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення».

Щодо позову прокуратури про повернення громаді приміщення колишньої котельні, то чергове судове засідання призначене на 10 листопада 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, прокуратура через суд вимагає скасувати рішення міської ради від 3 квітня 2020 року про надання дозволу підприємцю Сергію Боровському (сину ексдепутат міської ради від ВО «Свобода» Михайла Боровського) на користування земельною ділянкою по вул.Хлібна, 23 у Житомирі та знести зведений на цій ділянці павільйон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: котельня прокуратура суд вул.Київська Кирилюк Самопоміч  
Матеріали по темі