Місто

Влада Житомира ще не вирішила питання відсторонення від роботи освітян, які не зробили щеплення проти коронавірусу

5 November 2021, 17:18

З понеділка, 8 листопада, у Житомирі школярі мають повернутися до навчання після двотижневих осінніх канікул.

Втім, за інформацією міської ради, всі класи можуть навчатися онлайн лише у п’яти закладах, де 100% персонал має по два щеплення від коронавірусу: міський ліцей №1, школи №19, № 27, №32 та Вересівської ЗОШ. Серед позашкільних закладів може працювати лише «вакцинована» Школа юних десантників.

Зауважимо, що 20 жовтня 2021 року на засіданні Кабміну затвердили умови відсторонення від роботи невакцинованих працівників: керівники підприємств, установ та організацій повинні забезпечити відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників та державних службовців, обов’язковість профілактичних щеплень проти СOVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19 відповідно до статті 46 Кодексу законів про працю України, частини другої статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та частини третьої статті 5 Закону України «Про державну службу», крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень проти СOVID-19 та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19, виданий закладом охорони здоров’я.

Відповідно до наказу МОЗ від 4 жовтня 2021 року обов’язковій вакцинації підлягають, зокрема, працівники закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

У коментарях до новини про відновлення повноцінного навчання лише у п'яти закладах, деякі батьки обурюються тим, що невакциновані вчителі не відсторонені від роботи, мовляв, це дало б змогу школі працювати в нормальному режимі, без дистанційного навчання.

У коментарі Житомир.info 5 листопада заступниця мера Марія Місюрова повідомила, що у більшості навчальних закладів залишилося лише по кілька працівників, які не завершили курс вакцинації, але вони ось-ось мають отримати друге щеплення. Щодо відсторонення від роботи таких працівників і можливість закладу працювати в звичному режимі, то в міській раді обіцяли дати коментар з цього приводу у понеділок, 8 листопада.

«У нас на понеділок (8 листопада) будуть остаточні дані по вакцинації. Зараз по деяких школах залишається по 4-5 людей, які отримали лише одну дозу (вакцини). Поки що діти підуть на дистанційне навчання, але практично по всіх школах у працівників є 100% перша доза, ми очікуємо, коли вони отримають другу дозу вакцини. Щодо дошкільних закладів, то у нас більше 96% персоналу в садочках повністю вакциновані, а щодо невакцинованих вихователів, то керівник закладу буде вирішувати питання (відсторонення і) можливого з’єднання груп або заміни. З понеділка всі 1-4 класи виходять на навчання, у молодшій школі вакциновані 99% педагогів. Давайте в понеділок ми дамо розширений коментар з цього приводу», - сказала Марія Місюрова.

Нагадаємо, 2 листопада голова облдержадміністрації Віталій Бунечко розповідав журналістам Житомир.info, що в Житомирській ОДА працює 504 особи і 95% вже вакциновані, згодом оприлюднили розпорядження Бунечка про відсторонення від роботи невакцинованих працівників ОДА. На засіданні Житомирського міськвиконкому 4 листопада ухвалили рішення про обмежувальні заходи щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19, яким ввели часові обмеження в транспорті для пільговиків та недопущення до робочих місць невакцинованих працівників, які будуть переведені на дистанційну роботу.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2021 Кабінетом міністрів були ухвалені зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження, зокрема, у «червоній» зоні треба працівникам мати 100% зелені сертифікати (дві дози) про вакцинацію, для того, щоб заклади освіти продовжили працювати. 22 вересня 2021 року Уряд затвердив зміни до карантинних обмежень: дитсадки та початкова школа працюють незалежно від кольору зони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа вакцинація навчання Місюрова  
Матеріали по темі