Місто

Житомиряни поділилися думками про значення Дня Гідності та Свободи: Люди пожертвували найдорожчим, це варте шани і пам’яті

21 November 2021, 12:54

У День Гідності та Свободи, 21 листопада, на майдані Корольова кілька десятків житомирян вшанували пам’ять тих, хто загинув на Майдані та під час воєнних дій на Сході.

Представники обласної та міської влади разом з житомирянами поклали квіти, а також поставили запалені лампадки до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та меморіального стенду на майдані Корольова. Також був проведений молебень за участю представників Ради Християнських церков Житомирщини.


Житомиряни кажуть: цей день є важливим для кожного з нас. Він нагадує, наскільки є цінною наша свобода та життя, і ми зобов’язані пам’ятати Героїв, які поклали своє життя за незалежність нашої країни.

«Сьогодні ми відзначаємо День Гідності та Свободи, і День Михайла сьогодні. Прийшли, щоб вшанувати пам’ять Героїв, які загинули. Пам’ятаємо і вдома розказуємо, і діти знають, і внуки – всі знають. Такі заходи треба проводити, бо це наша пам’ять, наша історія», — каже Людмила.

«День Гідності та Свободи, сьогодні велике свято. Всі приходять сюди, ми кожного року приходимо і святкуємо. Що таке свобода для кожної людини в першу чергу? Це свобода: можна висловитися, поспілкуватися з людьми і найголовніше — свою думку висловити. Такі заходи постійно треба проводити, бо це свято нашої свободи, нашої гідності, ми повинні за це боротися, люди за це життя віддають», — говорить Валерій.

«Ми прийшли сюди вшанувати пам’ять загиблих, Небесної Сотні, така у нас вже традиція. Це означає, що ми все-таки вільні, вільні творити своє життя, жити так, як ми на це заслуговуємо, як ми хочемо», — каже Наталя.

«Хто не пам’ятає минулого, той не буде мати майбутнього. Люди, які загинули, поклали своє життя, це переважно люди молодого віку, пожертвували своїм найдорожчим, це варте поваги, шани і пам’яті», — говорить Микола.

Нагадаємо, у 2020 році заходи до Дня Гідності та Свободи у Житомирі відбулися, напередодні, 20 листопада: містяни вшанували пам’ять тих, хто загинув на Майдані та під час воєнних дій на Сході.

Як День Гідності та Свободи відзначали у Житомирі в 2019 році, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Гідності та Свободи вшанування герой загиблий Майдан АТО  
Матеріали по темі