Місто

Як змінити місце реєстрації онлайн та чи користуються житомиряни новою послугою в «Дії»

3 December 2021, 13:57

Без зайвих папірців і сидячи вдома – з 1 грудня можна зареєструвати місце проживання онлайн за допомогою електронного сервісу «Дія».

Соціальна послуга доступна для тих, хто має ID-картку. Через додаток у смартфоні поки цього зробити не можна.

У Житомирській територіальній громаді станом на 3 грудня такою послугою скористався лише один житель.

«Людина має зареєструватися на порталі «Дія», мати електронний ключ, право власності, яке внесено в загальний реєстр. На порталі «Дія» треба зайти на реєстрацію місця проживання, заповнити анкету. Коли всі ці поля будуть заповнені і сплачений адміністративний збір, тоді ця заява потрапляє до нас. Ми кожні пів години моніторимо. У нас повідомлення, дивимося чи є якась заявка. Позавчора у нас була одна заявка, до цього були пробні заяви. Так що потихеньку воно буде йти», – розповідає начальниця управління ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради Ірина Ярош.


В управлінні ведення реєстру територіальної громади переконують: онлайн отримати послугу можна за один робочий день – це позитивно впливає на мешканців громад та пришвидшує роботу фахівців.

«Чим це вигідно: людина сидить вдома, не хоче йти до Прозорого офісу, дістав свої документи й заповнив анкету – це зручно, це добре. Дуже багато батьків через «Є-малятко» реєструють своїх новонароджених діток. Так само, аби не йти сюди з маленькими дітками, можуть «зробити» місце проживання цієї малечі. У чому спрощення роботи: заявка вже надходить заповнена, а офлайн людина надає ці документи, і наші фахівці з документів заповнюють все самі, то тут все вже заповнено, і ми лише перевіряємо по тих реєстрах, які передбачені чинним законодавством», - говорить Ірина Ярош.

Тестувати вказану послугу через онлайн-сервіси в управлінні почали ще навесні. Завдяки цьому наразі ті, хто вводить недостовірні дані, отримують відмову.

«Різні ситуації були. Було багато зауважень, але була гарна співпраця. Було багато відмов. Люди як думали: «А зараз ми туди напишемо все». А особливо хлопці, які не бажають проходити службу, не хочуть мати цей номер з Єдиного держреєстру військовозобов'язаних. І йшли відмови, тому що надали недостовірні дані. Зараз це питання вже врегульоване», – каже начальниця управління ведення реєстру.

Зазначимо, що послуга залишається доступною в офлайн-режимі.

«Зараз можна скористатися онлайн через портал «Дія», навіть не через смартфон, а також і оффлайн. Тобто людина може прийти до «Прозорого офісу» і зробити реєстрацію або зняття реєстрації місця проживання», – пояснює Ірина Ярош.

Нагадаємо, 29 листопада пресслужба Міністерства цифрової трансформації повідомила про запуск семи нових послуг в «Дії»: пенсії, субсидії, довідки про страховий і трудовий стаж.

Як повідомляв, 1 грудня 2021 року керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік похвалив команду підтримки «Дії», яка працює у житомирському центрі вакцинації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дія реєстрація прописка  
Матеріали по темі