Новини компаній

Чи варто зараз інвестувати в нерухомість

13 December 2021, 14:52

Сьогодні заробіток на інвестуванні став популярним у суспільстві. На цьому ринку зараз красується велика кількість пропозицій, у тому числі й щодо вкладень у нерухомість. Щоб заробляти кошти, важливо правильно підбирати об'єкти, прораховувати можливий заробіток ними. Одним з варіантів є вибір нерухомості в компании-застройщика.

Інвестування в нерухомість: особливості

Інвестування в нерухомість – це внесок у вже побудований або тільки об'єкт, що будується, з метою його подальшої експлуатації для заробітку. Доходи від такого типу вкладень поділяють на два основні види: пасивний та активний. Перший з них передбачає здачу квартири, приміщення, будинки в оренду. Такі інвестиції вважаються капітальними, проте власник нерухомості отримує кошти частинами, тривалий період. Другий вид передбачає перепродаж нерухомості, і вважається спекулятивним.

Сьогодні активно ведеться боротьба з коронавірусом, протягом якого попит на нерухомість різко впав. Проте з виходом із червоної зони активність на ринку інвестицій відновилася. Ціни на реалізацію проектів ніяк не змінилися, а в деяких місцях навіть зросли. Інтерес до нерухомості зріс через появу різноманітних програм допомоги громадянам країни.

Переваги, недоліки та ризики інвестування в нерухомість

Для того, щоб збільшити капітал, слід грамотно підбирати об'єкт для інвестування. Віддати перевагу потрібно довгостроковому виду інвестування, оскільки це забезпечить вкладнику стабільний прибуток. Більш того, власник нерухомості буде захищений від таких зовнішніх факторів, як інфляція. Сфера нерухомості відноситься до довгострокового інвестування, особливо ті варіанти, коли інвестор здає квартири чи будинки в оренду. До переваг таких вкладень можна віднести:

  • довгостроковий, стабільний прибуток;
  • простість оформлення документів та доступність;
  • високий рівень ліквідності, який забезпечує збільшення досконалого вкладення;
  • великий вибір об'єктів на ринку нерухомості.

До недоліків можна віднести пряму залежність потреби в нерухомості від економічного стану держави. Так, при пандемії, в момент оголошення надзвичайної ситуації, затребуваність різко впала. На об'єкти нерухомості також досить високі ціни, через що не кожен може собі це дозволити, та й повернення коштів здійснюється поступово частинами. Понад те, будуть витрати на оплату комунальних послуг, ремонт приміщення, податкові виплати. Іноді можуть виникнути форс-мажори:

  • різке погіршення екологічного стану в районі об'єкта;
  • виникнення ситуацій соціальної нестабільності;
  • поява в районі об'єкту промислових будівель та великих магістралей.

У такому разі може погіршитися попит на конкретний об'єкт.

Чи вигідно вкладати кошти в нерухомість

Інвестування в нерухомість, незважаючи на екологічну та епідеміологічну ситуацію, все одно залишається затребуваним. Вкладення у цю сферу стабільно користується попитом, а ціни з кожним роком зростають. Більше того, з'явилися програми допомоги сім'ям, які допомагають у придбанні нерухомості. За статистикою такі вкладення є найбільш стабільними сьогодні, якщо порівнювати з інвестуванням у торгівлю, стартапи, а також відкриття бізнесу.

Важливо, що згідно з аналізом, найвигіднішим буде вкладення в нерухомість у великих містах. Сюди часто приїжджають жителі маленьких міст і навіть з інших країн. Вигода пояснюється незначними коливаннями ціни. Важливо вкладати в нерухомість у великих населених пунктах та в тих районах, які не оточують великі промислові підприємства та магістралі. Саме в таких місцях мешканці воліють винаймати або купувати квартири.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нерухомість квартира будинок інвестиція  
Матеріали по темі