Новини компаній

Віртуальні банки – тенденція чи сучасна реальність? Як справи з фін-техом у світі та в Україні та наскільки безпечно відкривати віртуальну карту у Спортбанку

21 December 2021, 12:07

Зручна та швидка цифрова взаємодія швидко стає критичним фактором, який молоді споживачі мають враховувати при виборі банку. Зараз більшість споживачів готова переключитися з традиційних банків на необанки нової ери для використання лише цифрових банківських послуг. Це підтвердило опитування, проведене інтернет-компанією YouGov, що займається маркетинговими дослідженнями та аналізом даних. Згідно з результатами опитування, майже третина респондентів змінила основний банк за останні п'ять років, і із загальної кількості близько 30% зробили вибір на користь зручнішого банківського обслуговування. Близько 26% пішли з банку на користь вищих відсоткових ставок, а 27% хотіли отримати якісніші фінансові продукти та пільги. Хоча зручність була основною причиною зміни банку для всіх опитаних респондентів, майже чверть (23%) перейшла до банку, який пропонує цифрові послуги або є повністю цифровим банком, що підкреслює зростання попиту онлайн-банкінгу в більшості країн.

Очікується, що в майбутньому цей перехід тільки пришвидшуватиметься, оскільки більше половини респондентів заявили, що найближчим часом вони, ймовірно, перейдуть від традиційного банку до цифрового. За інформацією джерела Livemint https://www.livemint.com/money/personal-finance/61... серед поколінь Z і X, міленіали на рівні 61%, швидше за все, в майбутньому перейдуть на повністю цифровий банк, щоб користуватися такими послугами, як цілодобовий доступ до банківського обслуговування, віддалене банківське обслуговування замість переповнених відвідувань відділень та простота банківського обслуговування, це пропонується цифровими банками. Кешбеки і винагороди більше подобаються міленіалам, ніж GenX, тоді як більш зрілі користувачі з більшою ймовірністю поведуться на цілодобову доступність, а також простоту та зручність банківських операцій. Міленіали у віці від 30 до 40 років, одна з найпопулярніших ніш. Вони особливо відкриті для переходу до цифрових банків. Якщо проаналізувати застосування технологій штучного інтелекту в банках та фінансових стартапах, можна підсумувати, що найбільш поширеною практикою, на рівні приблизно 51%, є використання чат-ботів, на другому місці – віртуальні помічники. Найменш популярною функцією, що впроваджується, є застосування розумного документообігу, на основі використання машинного навчання та аналізу поведінки клієнтів.

Щодо України, то згідно з даними дослідження, проведеного компанією Deep Knowledge Analytics у 2018 році Україна була одним із лідерів Східної Європи у галузі розробки технологій штучного інтелекту, що застосовується у фінансовій та банківській діяльності. Тоді зазначалося, що найкращими школами штучного інтелекту за межами Кремнієвої долини вважаються російські, українські та білоруські. Ці країни є глобальним джерелом інновацій у галузі штучного інтелекту та пов'язаними з ним технологіями. У дослідженні повідомлялося, що Росія, Білорусь та Україна – це країни, які отримують найбільшу кількість міжнародних грантів на розробку ІІ, перемагають у конкурсах та отримують величезні потоки інвестицій. На момент 2018 року в Україні офіційно зареєстровано 57 компаній, що спеціалізуються на технологіях штучного інтелекту, цей показник склав 11,4% від загальної кількості компаній серед 10 представлених країн. Фінансова сфера зайняла четверте місце серед усіх галузей, у яких сьогодні поширене застосування штучного інтелекту.

Кількість фінансово-технологічних компаній в Україні зростає, причому 58% їх з'явилися на ринку протягом останніх трьох років. Про активний розвиток фінансово-технологічного середовища також свідчить той факт, що більшість великих банків України вже співпрацюють з фінансовими технологіями. Водночас жоден із низки українських банків не інвестує в стартапи і не планує такого роду інвестиції. Майже половина українських фін-тех. компаній, саме 43% працюють міжнародному ринку, а 68% фінансуються лише власні кошти. Це свідчить про дисонанс, який зараз відбувається в Україні: велика кількість професіоналів з боку людського ресурсу та низьке фінансування та незацікавленість держави. Тільки на початок 2020 року відбулися певні зрушення у позитивний бік, але поки що рано робити висновки щодо результатів роботи Міністерства цифрової трансформації України

Якщо у вас поки що не відкритий рахунок у віртуальному банку – настав час це виправити. В Україні справи з фін-техом на найвищому рівні. Технологічність наших банків можуть позаздрити європейські користувачі. Тому зараз найкращий час вибрати для себе потрібний банк і відкрити там рахунок. Одним із добрих варіантів може стати Спортбанк. Всі фінансові послуги зібрані в одному зручному додатку. Ви можете відкривати рахунки, робити перекази, брати кредит, отримувати кешбек, не виходячи з дому. Компанія позиціонує себе як банк для спортсменів та користувачів, які ведуть активний спосіб життя.

Основним партнером банку став Оксі банк. Особливість полягає у наданні кешбеку до 10% на всі товари та послуги, пов'язані зі спортом. Співзасновники планують, що ком'юніті поєднає навколо фінансових послуг професійних спортсменів, уболівальників та любителів спорту. Щоб відкрити рахунок у банку, по-перше, необхідно зрозуміти, чи підійдуть конкретно вам дані послуги, адже, можливо, ви не фанат фізичних навантажень. Для цього важливо почитати думки діючих клієнтів про цей, досить новий банк. Зробіть це за допомогою ресурсу ReviewAbout.Me, перейшовши за посиланням 0 негативних відгуків про SPORTBANK за вересень 2021 року (reviewabout.me). Він об'єднує в собі платформу для чесних оглядів і реакції представників компаній, а також цілу рейтингову систему з порівнянням послуг різних компаній, що знаходяться в одному сегменті. Але, можливо, навіть огляди вас не мотивують і вам знадобиться час і персональніший підхід, щоб зрозуміти, чи варто відкривати віртуальну карту в Спортбанку, або це краще зробити у конкурентів, таких, як Монобанк. Скористайтеся чат-ботом від Ask.Direct ???? Не читайте відгуки про «SPORTBANK», спілкуйся з реальними клієнтами в ????Ask.Direct!. За допомогою робота ви легко зможете:

1)Потрапити в чат у зручному вам месенджері (наприклад, Фейсбук);

2)Вибрати вподобаного клієнта Спортбанку, який розуміється на тонкощах оформлення віртуальної картки;

3)Почати з ним спілкування у форматі особистого листування;

4)Отримати швидкі відповіді на будь-які питання, що цікавлять онлайн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі