Новини компаній

​ Як безпечно зберігати криптовалюти: основні правила

4 January 2022, 15:23

Криптоіндустрія, як і будь-який ринок що успішно розвивається, притягує себе не тільки порядних людей. На жаль, тут достатньо зловмисників, які бажають швидко розбагатіти та бажано за чужий рахунок. Це і хакери, і різний інфобізнес, і звичайні шахраї.

Фахівці надійного криптообмінника в Україні Crybex розповідають, як безпечно зберігати криптовалюти.

Диверсифікуйте способи зберігання

Ніколи не зберігайте "всі яйця в одному кошику". Існує кілька типів криптогаманців, серед яких найпоширеніші:

  • біржові - акаунти на криптобіржах;
  • онлайн (гарячі) - мобільні та десктопні програми, браузерні розширення;
  • офлайн (холодні) - окремі апаратні пристрої.

На біржових гаманцях ми рекомендуємо зберігати кошти в обсязі, необхідному виключно для трейдингу, тому що фактично ці гаманці належать біржам, і збереження коштів на них залежить від безпеки самих бірж. На гарячих гаманцях найзручніше зберігати невеликі суми для повсякденних операцій з криптовалютами, а на апаратних — великі суми для накопичення.

Важливі нюанси

Запам'ятайте кілька корисних порад.

  • Завжди дотримуйтесь особистої безпеки. Не варто кожному знайомому розповідати про обсяги та частоту інвестування. Якщо для того, щоб купити біткоїн у Дніпрі, Вінниці чи іншому місті потрібна особиста зустріч із продавцем, вибирайте безпечні варіанти.
  • Працюючи з криптообмінниками, віддавайте перевагу перевіреним партнерам. Вивчайте відгуки та запитуйте рекомендації, уточнюйте моменти, які викликають у вас сумніви.
  • Обов'язково використовуйте всі доступні параметри безпеки. Встановіть авторизацію та підтвердження угод через двофакторну аутентифікацію, email-пароль або персональний пін-код.
  • Запишіть seed-фразу (мнемонічний код, необхідний для відновлення адреси криптогаманця) на папері та не зберігайте у вигляді скріншота або текстового документа на пристрої, підключеному до Інтернету.

Дотримуйтесь правил криптогігієни, й інвестиції будуть у безпеці!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі