Місто

Влада Житомира вже визначила перші три приміщення, які виставлять на приватизацію через аукціон

17 January 2022, 12:20

Влада Житомирі визначила три об’єкти комунальної нерухомості, які найближчим часом збираються продати на електронному аукціоні.

Відповідні проєкти рішень сесії 14 січня 2022 року оприлюднені на сайті міської ради.

На аукціон повторно виставлять будівлю бази на вул. Дмитра Донцова, 8.

Нагадаємо, аукціон з продажу будівлі бази у Житомирі на вул. Дмитра Донцова, 8 (раніше – вул.Адмірала Щасного) проходив 1 грудня 2021 року, торгувалися за комунальну нерухомість 24 учасники. Єремейчук Олена Григорівна стала переможцем з пропозицією 5 млн 200 тис. 005 грн, що у 8 разів більше від стартової ціни, але відмовилася підписувати протокол про результати аукціону і втратила право на приватизацію та участь у наступних торгах за це майно.

Також на аукціон повторно виставлять приміщення на проспекті Миру, 61/2.

Нагадаємо, 2 грудня 2021 року на електронних торгах з продажу комунального приміщення на проспекті Миру, 61/2 площею 45,1 кв. м і початковою ціною 597 тис. 108 грн, було лише два учасники, переможцем стало ТОВ «Первоцвіт-Фарм» з пропозицією 940 тис. грн. Але згодом фірма відмовилася від укладання договору купівлі продажу.

Крім того, вперше на аукціон виставлять приміщення на вул. Корольова, 46.

«Приватизувати шляхом продажу на електронному аукціоні об’єкт малої приватизації – окреме майно – нежитлові приміщення Житомирської міської територіальної громади загальною площею 130,8 кв.м,що розташовані за адресою: м.Житомир, вул. Корольова, 46 та перебувають на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №6» Житомирської міської ради», - йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, 130,8 кв.м на вул. Корольова, 46 орендувало під розміщення офісу та складу ТОВ «ТВК “Добробут”», яке належить Володимиру Станіславовичу Балакішієву (у 2015 році його батько Станіслав Балакішієв балотувався до Житомирської місцевої ради від партії «Самопоміч») та Володимиру Миколайовичу Зозулі.

«Це приміщення орендувала фірма, вони зробили невід’ємні поліпшення, але коли дійшло до оцінки майна, то орендар вирішив, що йому це «не цікаво», дорого і повернув приміщення міській раді. Там гарне приміщення, ми його вирішили відразу виставити на аукціон», пояснила в коментарі Житомир.info, перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році влада Житомира може віддати на приватизацію більше 30 об’єктів: відповідне рішення з переліком 34 комунальних приміщень, ухвалили на сесії міської ради 24 грудня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація міськрада нерухомість аукціон 
Матеріали по темі