Місто

«Житомирводоканал» хоче взяти кредит у 38 млн доларів, частина якого піде на будівництво каналізації для приватного сектору

18 January 2022, 16:19

Житомирський водоканал може взяти черговий кредит у Світового банку, цього разу на каналізування приватного сектору.

Про це 18 січня розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін під час прямого ефіру в програмі «Тема дня» на Житомир.info.

«Ви поставити таке питання, що я не можу не привідкрити секрет: ми пройшли конкурс на третій проєкт розвитку міської інфраструктури. У нас дуже гарні відносини зі Світовим банком і нас залюбки відібрали у третій проєкт. У цьому третьому проєкті, окрім того, що ми будемо продовжувати замінювати великі трубопроводи, тому що менші трубопроводи ми можемо і самі робити, у нас є важливе питання – це каналізування приватного сектору. Вся країна страждає від цього, насправді у нас на 52% каналізовано населення в країні. У нашому місті також потрібно вирішувати це питання. Для нашого міста це важливий проєкт - будівництво каналізаційних мереж», - розповів Андрій Нікітін.

Проєкт з будівництва каналізаційних мереж для приватного сектора в Житомирі планують реалізувати упродовж 5 років.

«Якщо на це погодяться всі мешканці, якщо погодяться депутати - тоді так. 38,5 млн доларів. Базовою датою буде п'ять років, все ж таки у країни і нашого водоканалу не було такого досвіду, це був перший проєкт розвитку міської інфраструктури для нашого водоканалу, тому можливо ми вкладемося у 5 років», - зазначив директор КП «Житомирводоканал».

Повний випуск програми «Тема дня» на Житомир.info від 18 січня 2022 року дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2020 року у Житомирі побудували насосну станцію, що забезпечить каналізуванням приватний сектор поблизу залізничного вокзалу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал каналізація приватний сектор кредит Світовий банк  
Матеріали по темі