Новини компаній

Насіння яких рослини висівають ранньою весною?

20 January 2022, 14:26

YNMrZpIgCONkMLMYexqGCueFIrsMTsMYVx3LcFrYFMZw_mBVFEUJGcPS0DEFgrbNA_-1AkFHLEZh-JCwXJDGfKmmZGsSLskinY4phlx7SDL4z8tzcI2RJ3fb7yhN1K4RT5UtUMyE

Рання весна - досить активний період посівів. Багато культур легко приживаються у відкритому грунті і проростають незважаючи на те, що ризики заморозків повороту ще великі. До них відносяться морозостійкі та вологолюбні саджанці та насіння, тому що з середини весни ґрунт значно втрачає вологість. Запорука здорових сходів та бездоганних культур – покупка якісного посадкового матеріалу, тому купити насіння необхідно у перевіреному надійному місці. Інтернет-магазин Флоріум відправить будь-які семена почтой в найкоротші терміни.

Саджують у березні у відкритий ґрунт такі рослини:

  • квітучі та листяні багаторічники;
  • однолітні культури;
  • насіння деяких овочів;
  • трави, зелень (кріп, петрушка, салат);
  • саджанці дерев та чагарників.

В основному насіння овочів ранньою весною спочатку висаджують на розсаду, це можна робити вдома або в теплицях, а коли вони добре проростуть — переносять у відкритий ґрунт. До холодостійких культур відносять зелень, редис, деякі сорти моркви та буряків. Прямо на грядці їх можна накрити плівкою, щоб ще іноді заморозки, що трапляються, не нашкодили сіянцям.

Температурний діапазон для вирощування овочів

Ті овочі, які не потребують теплого пророщування будинку, можна сміливо садити на підготовлені грядки. Метод посадки та характеристики ґрунту будуть у кожної культури свої, нижче ми наведемо приблизний (+/- 1-2 градуси) температурний режим для посадки:

  • картопля, селера - від 6 до 9 градусів;
  • боби, морква - від 3 до 5 градусів;
  • зелень і капуста - близько 3 градусів;
  • щавель, редис, редька дадуть сходи навіть за 1 градуса тепла.

Щоб гарантовано отримати сходи, посадковий матеріал повинен бути якісним і правильно зберігатися.

Рання посадка

Для посадки редису і редьки підготуйте грядки після того, як розтанула земля. Паростки сміливо витримують короткі заморозки до -5 градусів. Безперервне вирощування редиски до літа відбувається так: коли на паростках з'являються перші листочки, робіть наступний посів, таким чином, за весну ви зможете зібрати мінімум три врожаї. Деякі скоростиглі сорти редиски виростають за три тижні. Перед посадкою насіння рекомендується перевірити на схожість, опустивши їх у сольовий розчин.

Салат та щавель можна вирощувати як тільки розтане сніг. Культури люблять вологий грунт багатий на органіку. Невибаглива зелень за температури +5 градусів проростає менше ніж за тиждень. Паростки витримують заморозки до -5 градусів. За два тижні можна відновлювати посів.

Морква має насіння з твердою оболонкою, тому їм потрібно більше часу для проростання. Запізнюватися з посадкою не варто, культура любить вологу і в сухій землі просто не зійде. Моркву сіють рядами на світлих відкритих ділянках.

Насіння селери починає готувати в лютому. Їх пророщують близько двох тижнів, а перед посівом злегка просушують і перемішують з тирсою, так і висівають. Землю удобрюють гною або компостом. Культура витримує заморозки до -6 градусів.

Кріп та петрушка здатні рости з ранньої весни і до жовтня у відкритому грунті. Сіяти кріп можна з інтервалом у два тижні, а петрушку лише напровесні і в середині осені. Насіння петрушки перед посадкою замочують і пророщують. Грунт повинен бути досить пухким, петрушка, на відміну від кропу менше боїться тіні. Вологість ґрунту має постійно підтримуватися. Насіння висівається на глибину 2 см.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насіння городина зелень  
Матеріали по темі