Новини компаній

​ Зануритися у світ естетики, краси та гармонії у фотостудії

20 January 2022, 16:45

Естетичне сприйняття дійсності притаманне кожній людині. Воно виражається у спогляданні природи і мистецтва, світу речей, які оточують людину через чуттєво-емоційну сферу. А художній дизайн − створення речового світу суто з погляду естетики сприйняття. Яке відношення має фотосесія до естетики і художнього дизайну? Звичайно, − безпосереднє. Адже фотосесія – це творчий процес, у якому задіяні «художник», замовник і створений інтер’єр у професійній фотостудії.

Професійна інтер’єрна фотостудія: що це

Це світлий та затишний простір для проведення фотосесій, майстер-класів та заходів. Зазвичай − просторі зали з природним світлом, циклорамою, оригінальними декораціями та новою апаратурою. Тут є все потрібне для вирішення творчих завдань (детальніше за посиланням inlight.com.ua). Природне освітлення забезпечують величезні, на повний зріст людини вікна. Це дозволяє отримувати чудові знімки без використання спалахів та моноблоків. Але за потреби вони закриваються щільними шторами, адже в деяких випадках при роботі зі штучним освітленням, природне світло може стати на заваді. Важливий момент − високі стелі і вільний простір для створення будь-якого інтер’єру. Це відкриває більше можливостей для творчості. Серед іншого: тематичні елементи декору, меблі, вбрання.

У кожній локації чистота і порядок, змінне взуття. Професійна команда у складі фотографа, оператора, дизайнера інтер’єру, стиліста пост-продакшн, сценариста, режисера допоможуть у створенні фотосесій, що запам'ятовуються:

  • сімейна (весільна, народження малюка);
  • студійний портрет;
  • персональна (подивитися рекомендації щодо безпрограшних луків можна в блозі https://inlight.com.ua/blog/);
  • фото- відеозйомки для каталогу;
  • фотосесія ню, love story;
  • тематична( Новий рік, День народження, День закоханих).

Особливості проведення фотосесії

Кожному напрямку відповідають свої особливості оформлення. Однак, чим більше деталей, на перший погляд непомітних, присутніх в інтер'єрній локації, що відповідають конкретному стилю, тим краще. Вони допомагають зробити фотографії більш ексклюзивними. Тому вимоги до створення локацій клієнтоорієнтовані і строго індивідуальні. Кожне побажання враховується, але під вправним кураторством професіонала.

При виборі конкретного стилістичного оформлення слід заздалегідь обговорити із замовником тематику зйомки і створити план дій. До прикладу для того, щоб показати на фотографіях дружну сім'ю, одяг для сімейної фотосесії слід підбирати в єдиному стилі для всіх членів сімейства. Колірна гама речей і аксесуарів повинна гармоніювати між собою, утворюючи єдине ціле. Завдяки колірним рішенням, що перекликаються, загальна картина буде гармонічнішою. Вибирати бажано не більше 4 відтінків. Для того щоб було легше зорієнтуватися, можна підготувати добірку образів, які ідеально підходять під вимоги професіоналів і інтер’єру.

Проведення романтичної фотосесії лавсторі вимагає поцілунків, обіймів, наприклад в ліжку, тому варто подумати про красиву нижню білизну.

Діти завжди відкрито виражають свої емоції, тому дитячі фото – це завжди щось незвичайне. Тільки діти можуть навіть, дивлячись прямо в кадр або позуючи, зберігати свою чарівну природність. Допоможуть її показати правильно вибрана одежа, зачіски і професійний контакт, адже до них потрібен особливий підхід. Якщо його не знайти, то ні хлопчики, ні дівчата не стануть «зображати» радість, якщо взагалі погодяться фотографуватися. Або, у кращому разі, це будуть штучні посмішки і гримаси. Саме тому найважливіше в дитячій фотозйомці — знайти контакт із дитиною. Це завдання як фотографа, так і самих батьків. У цьому і полягає мистецтво дитячої фотосесії — спіймати момент щирого сміху, посмішки чи непідробного здивування.

Загалом фотостудію слід вибирати, спираючись на асортимент інтер'єрів, красу оформлення і, зрозуміло, факт наявності необхідних аксесуарів. Крім цього, варто врахувати відповідність ціни та якості послуг.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі