Події

Уночі в селі Житомирської області горів двоповерховий магазин: знищені дах, товари і майно

21 January 2022, 13:40

У ніч на 21 січня в селі Словечне Житомирської області сталася пожежа в двоповерховому магазині. Вогонь знищив дах та перекриття площею 300 квадратних метрів, майно й товари, а також пошкодив стіни.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Повідомлення про пожежу в магазині змішаної торгівлі у с. Словечне Коростенського району (Словечанська територіальна громада) до Служби порятунку «101» надійшло о 01:29 год. 21 січня. Про це рятувальників сповістили селяни, які прокинулись посеред ночі від гучного тріскотіння шиферу.

«На місці з’ясувалось, що полум’ям охоплено дах двоповерхового приміщення по всій площі – 300 кв. м. Процес гасіння ускладнювався великим пожежним навантаженням, зокрема, лакофарбової продукції. Крім того, вночі були сильні пориви вітру і полум’я швидко розповсюджувалося, а за 5 м від осередку займання збудований продуктовий магазин», – йдеться у повідомленні.

О 02:52 пожежу локалізували, а о 06:00 – ліквідували. Вдалося не допустити перекидання полум’я на сусідню будівлю. Внаслідок надзвичайної події загиблих і травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити дах та перекриття по всій площі, майно й товари, а також пошкодити стіни.

На ліквідації надзвичайної події працювало 9 вогнеборців (4 з Місцевої пожежної охорони смт Словечне) на 2 одиницях техніки (1 – з Місцевої пожежної охорони смт Словечне). Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил монтажу димаря. Зі слів фахівців, димар встановлений з недотриманням належної протипожежної розділки від дерев’яних конструкцій.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2020 року на Київській у Житомирі горів магазин мобільної техніки, вогонь знищив телефони, планшети, ноутбуки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС магазин Словечне  
Матеріали по темі