Новини компаній

Ефективні способи заощадити на відпустці

24 January 2022, 11:33

Туристичні лайфхаки будуть корисні для кожного мандрівника. Список корисних порад може бути нескінченним. У статті зібрані ті, що допомагають заощадити на відпустці за кордоном.

Відвідування найвигідніших екскурсій

Квитки до музею та на екскурсії забирають велику частку бюджету на відпочинок. Тим, хто має намір обійти всі пам'ятні місця, варто купити туристичну або музейну карту. Це обійдеться вигідніше, ніж купувати квитки до кожного музею окремо.

Ще один спосіб заощадити – скласти список днів безкоштовного відвідування музеїв. Безкоштовні оглядові екскурсії проводяться у більшості туристичних міст. Досвідчені гіди познайомлять туристів із історією та дадуть наведення на цікаві магазини чи кафе.

Знижки та промокоди

У більшості країн користуються популярністю сайти-купонатори. Це онлайн-ресурси, що збирають найвигідніші пропозиції від різних компаній. Для отримання знижки треба знайти промокод на сайті агрегатора, що дозволяє заощадити на відвідуванні ресторану, театру або взяти в оренду автомобіль за зниженою ціною. На деяких ресурсах можна забронювати готель за вигідною знижкою, наприклад, використовуючи промо-код Booking від Codes є можливість отримати знижку на розміщення у готелі за вигідною ціною або безкоштовно скасувати бронювання.

Оренда квартири

У пік туристичного сезону знайти комфортабельний номер за доступною ціною досить складно. Натомість власники приватного житла готові запропонувати туристам не найгірші варіанти для проживання. Ключова перевага – у квартирі чи будинку є власна кухня. Це додаткова можливість заощадити. Сусідство з місцевими жителями дозволить повністю відчути атмосферу туристичного міста.

Обмін валюти

Міняти валюту в першому місці, що трапилося, або в аеропорту - погана ідея. Ще небезпечніше - міняти гроші з рук або у підозрілих обмінних пунктах. При зніманні готівки у банкоматі доведеться віддати велику комісію - до 15% від суми. Набагато розумніше обміняти гроші заздалегідь до подорожі або оформити валютну картку.

Пошук Wi-Fi

Доступ до мобільного інтернету на рідній сім-карті за кордоном дорого коштуватиме. Пошук безкоштовного Wi-Fi можна здійснювати за допомогою спеціальних програм: WiFi Finder або WiFi Map.

Проте не слід забувати про потенційний ризик. При використанні відкритих WiFi-мереж є ризик перехоплення сигналу шахраями. Не варто використовувати такі мережі для входу в мобільний банк або для здійснення грошових переказів.

Купівля сувенірів у непопулярних місцях

Торгові точки, розташовані в центрі міста або туристичних об'єктах, часто завищують ціну на товари. Подібні сувеніри розраховані на іноземців, які не шукатимуть більш вигідних пропозицій. Тим, хто бажає придбати пам'ятні магніти або інші сувеніри вигідно, рекомендується відвідати віддалені від центральних вулиць магазини та ринки.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі