Новини компаній

​ Як підготуватися до ЗНО з англійської

2 February 2022, 12:46

Щоб підготовка до іспиту пройшла максимально ефективно, в першу чергу слід звернути увагу на програму тестування яка визначена Міністерством освіти України. Вона знаходиться за посиланням https://testportal.gov.ua/progeng/.

Тестування з англійської відбуватиметься за допомогою аудіювання, читання, перевірки словникового запасу та граматики. В цій статті ви знайдете корисні поради, які допоможуть ефективно підготуватися, щоб здати ЗНО на 200 балів.

Якщо вашій дитині потрібно підтягнути мовні знання, запрошуємо на курси англійської для дітей до освітнього центру Grade.

З чого почати вивчення?

Після ознайомлення з програмою іспиту виділіть свої сильні та слабкі сторони, це дозволить вам зосередитися на тому чого ви не знаєте в першу чергу.

Потім напишіть план навчання, який складатиметься з основної цілі яка розбита на маленькі кроки. Визначте скільки часу на тиждень ви будете займатися англійською, рекомендується приділяти увагу одному предмету близько трьох годин.

Багато читайте англійською

Блок читання складатиметься з трьох типів завдань:

  • завдання з вибором однієї правильної відповіді;
  • завдання на визначення правильності чи неправильності твердження;
  • завдання на заповнення пропусків у тексті.

Щоб підготуватися до них вам потрібно багато читати на різноманітні теми, такі як мистецтво, наука, політика, також можете ознайомитися зі статтями, які присвячені біології, історії, географії. Вбивайте в пошук питання, яке вас цікавить й ознайомлюйтеся зі статтями присвячені цьому.

Поповнюйте словниковий запас

Під час читання статті англійською виписуйте незнайомі слова та шукайте їх переклад у словнику. Звертайте увагу, якою частиною мови це слово буває, на його частотність, в яких частовживаних фразах приймає участь, які має синоніми та антоніми. Це дозволить зрозуміти випадки, коли варто використовувати його, а коли краще замінити на синонім. Наприклад: ‘a water’ — це іменник, а от ‘to water flowers’ — виступає у ролі дієслова. Синоніми до слова: rain, H2O, aqua, rainwater. Антоніми: land, fire, wind, water vapour тощо. Йдемо далі, розглянемо декілька фразеологізмів зі словом ‘water’:

A fish out of water. — Не у своїй тарілці.

In deep water. — Мати неприємності.

Такий детальний розбір допоможе вам правильно виконати вправи де потрібно слово замінити на антонім чи синонім. Знання ідіом, частовживаних фраз допоможе вірно перекласти речення. Ви зможете швидше почати писати лист на задану тему, завдяки усталеним фразам, таким як привітання, прощання, ввідні слова, фрази ввічливості.

Не недооцінюйте граматику

Знання граматики сприятиме прогресу навичок письма та говоріння, які теж оцінюються на ЗНО. Під час вивчення зосередьте увагу на:

  • часах (Present, Past, Future)
  • модальних дієсловах (Modal verb)
  • порівняльних ступенях прикметників (Comparatives)
  • пасивних станах (Passives)

Розуміння цих тем дозволяє виконати вправи без точного перекладу тексту, наприклад, якщо в реченні ви зустрічаєте такі слова-маркери як:

  • last month — відноситься до Past Simple;
  • already — до Рresent Perfect;
  • by 2025 — показник Future Perfect.

Практикуйтеся в написанні листів

На ЗНО вам можуть дати завдання написати особистий лист, офіційний або напівофіційний. Щоб не витрачати багато часу на роздуми безпосередньо на іспиті, в першу чергу вам потрібно зрозуміти будову кожного типу листа, які слова відносяться до formal / informal, як звертатися до знайомих і незнайомих людей. І звісно, багато тренуйтеся.

Почати ви можете з короткої розповіді другу як пройшов ваш день в школі чи вихідний. Коли у вас вийде це, то спробуйте написати напівофіційний лист, а потім офіційний.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі