Місто

​Біля «Чорного тюльпана» в Житомирі «афганці» вшанували пам’ять загиблих побратимів

15 February 2022, 17:07

15 лютого 2022 року в Житомирі відзначили 33-у річницю виведення військ з Афганістану. Воїни-інтернаціоналісти та житомиряни зібралися біля пам’ятного знаку «Братам, загиблим у Афгані». Традиційно учасники хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника вшанували пам’ять побратимів, які так і не повернулись із Афганістану.

«Тридцять три роки пройшли, як день. Ми живемо не від нового року до нового року, а ми живемо від 15 лютого до 15 лютого. Це в душах наших жінок, наших дітей. В мене дві доньки, вони шанують мене, вони ще молоді, треба пам’ятати, онуки повинні пам’ятати, що батько чи дід воював. Тому сьогодні ми відзначаємо цю дату проведенням щорічного мітингу. Перед цим завжди у нас була урочиста хода, але ми як військовослужбовці, як ветерани розуміємо, що складна військово-політична ситуація в нашій державі і урочиста хода, коли йде війна на сході України, недоцільна», — говорить голова Житомирської міської спілки ветеранів Афганської війни Юрій Панасюк.

«Мій чоловік служив в Афганістані. По-друге, в Афганістані загинув його найрідніший друг, і по-третє, ми працюємо в школі і в нас теж є загиблий в Афганістані, це Валерій Лук’яненко, тому ми вважаємо своїм обов’язком бути сьогодні тут», — каже Оксана.

«Сьогодні у нас святковий день, день виводу військ з Афганістану, а я там починав 1979-1981 роки. Якщо я там воював, там лежать мої хлопці, я прийшов з повагою до них. Якщо не буде пам’яті, то не буде нічого, не будуть знати наші онуки та правнуки, забудеться все», — говорить Іван.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2021 року в Житомирі відзначали 32-у річницю виведення військ з Афганістану. Опівдні цього дня ветерани Афганської війни пройшли колоною через центр Житомира від майдану Соборного до пам’ятника «Чорний тюльпан» на Новому бульварі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Афганістан воїн-інтернаціоналіст війна афганець хода вшанування мітинг  
Матеріали по темі