Влада

Заступник міністра оборони: У соцмережах, публічних виступах та коментарях для ЗМІ не називайте точні цілі і об’єкти враження

14 March 2022, 18:05

Заступник міністра оборони Ганна Маляр закликала не працювати корегувальниками вогню у ворога.

Відповідне звернення 14 березня оприлюднило Міноборони.

«Ми справді вільна, демократична країна зі свободою слова. Наше суспільство вже звикло до відкритості і висвітлення в Інтернеті абсолютно всього. Але війна – це в тому числі обмеження на поширення певної інформації заради вашої ж безпеки. Ви звикли до правдивої інформації, але під час війни не треба правдиво інформувати ворога – навпаки. Якщо ви не хочете допомагати ворогу знищувати наші міста і села, тоді у соцмережах, у публічних виступах та коментарях для ЗМІ не називайте точні цілі і об’єкти враження. Не варто, як один з мерів, заявляти що в нас немає пво на конкретній ділянці фронту і вказувати географічні дані, не треба як ще один з мерів - говорити публічно, що для заїзду в місто залишилась безпечною лише одна дорога і називати яка саме (люди між собою і без цих заяв знайдуть як передати таку інформацію)», - йдеться у зверненні заступника міністра.

Ганна Маляр наголосила, що такі детальні повідомлення допомагають ворогу і ставлять під додаткову загрозу населені пункти. Під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність будь-якого озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Приклади:

не треба говорити чи писатиракета влучила у школу 7, доцільніше заявитиракета влучила у такому-то населеному пункті в житловий квартал;

не варто говоритиракетою цілились у вокзал, але потрапили в лікарню яка знаходиться недалеко;

не треба говоритиракета влучила у склад поряд з аеродромом, бо прилетить друга, третя і вже точно влучить в аеродром.

«Чому це важливо? Тому що 80% розвід інформації відпрацьовується з відкритих джерел. І такі повідомлення дозволяють ворогу корегувати вогонь по ваших же населених пунктах. Якщо ви повідомляєте, що цілили в один об‘єкт, але не влучили, то ворог може зробити це вдруге аби таки влучити», - зазначається у зверненні.

Також заступник міністра оборони нагадує перелік інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про дії наших військ (сил) та негативно вплинути на хід ведення операцій (читайте тут).

Раніше цього ж дня речниця управління ДСНС у Києві Світлана Водолага під час відеозвернення заявила, що радник голови МВС Антон Геращенко втретє за сьогодні «здає окупантам точки, які вони недообстріляли».

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 14 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 14 березня 2022 року російські окупанти обстріляли село Ставище в Житомирській області: внаслідок обстрілу зруйновано 7 будівель, ще 2 пошкоджені, постраждали двоє людей. Згодом керівник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що поцілили в об’єкт інфраструктури «Укртелекому».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна Міноборони обстріл Маляр  
Матеріали по темі