Місто

​Мер Житомира подякував військовим, які не дозволили ворожим літакам вночі здійснити напад, та закликав не наживатися на «гуманітарці»

17 March 2022, 13:05

У небі над Житомиром в ніч на 17 березня літали російські літаки, але українські військові не дали ворогу здійснити напад. У місті продовжують роздавати гуманітарну допомогу житомирянам.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив мер Сергій Сухомлин.

«Вночі було багато оголошень про повітряну тривогу. Тут, перш за все, подяка нашим військовим, бо російські літаки багато разів намагалися підходити до Житомира, але не змогли. Тому ще раз величезна подяка нашим військовим. Онкохворі діти, яких ми відправляли в Швейцарію, вже на місці. Ще один момент: ми зараз намагаємося всіх інтернет-провайдерів об’єднати в єдину мережу, щоб, коли зникає зв’язок у одного оператора, можна було працювати з іншим. І ще: звертаюся до тих, хто отримує гуманітарну допомогу. Сьогодні вже в мене були звернення, що деякі люди приходять з цими пакунками на базар і намагаються продати цю допомогу. Це цинізм. Коли хтось дійсно потребує, а хтось бере, тому що всі беруть, і ще хоче продати. Якщо побачите таких людей - затримуйте, пишіть мені, викликайте поліцію, будемо розбиратися», - наголосив Сергій Сухомлин.


Мер також звернувся до рекламних агентств щодо зовнішньої реклами з ненормативною лексикою

«Багато йде звернень від житомирян, що треба прибирати борди і сітілайти з ненормативною лексикою. Я з цим згоден, всі вже знають, куди йде «рускій корабль», а нам ще дітей виховувати. Коли слухаєш перемовини російських окупантів зі своїми батьками, дружинами, то через слово матюки. Наші діти точно не повинні виростати такими», - сказав мер Житомира.

Нагадаємо, 17 березня Віталій Бунечко повідомив, що у Житомирській області доба пройшла більш-менш спокійно, прилітали ракети, спрацювала ППО, нарощуємо оборонні рубежі.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 17 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2022 року в Житомирі містянам почали видавати гуманітарну допомогу відповідно до попередньо сформованих заявок. За перший день гуманітарну допомогу видали майже 2000 людям. 16 березня мер Житомира Сергій Сухомлин інформував, що за два дні видали гуманітарну допомогу майже п’яти тисячам житомирян і стільком же планують допомогти 17 березня. Ввечері 16 березня міська рада повідомила, що має ще 10 тисяч заявок на гуманітарну допомогу, їх опрацюють, а інших просять трохи почекати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна Сухомлин гуманітарна допомога  
Матеріали по темі