Події

​Поліція розпочала розслідування вбивства окупантами подружжя у прикордонному селі Житомирської області

11 April 2022, 18:24

На околиці прикордонного села Нова Радча в Житомирській області окупанти вбили подружжя пенсіонерів. Поліція розпочала документування цього та інших воєнних злочинів у населених пунктах, які з 24 лютого опинилися в окупації.

Про це 11 квітня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Прикордонні села Стара та Нова Радча – перші населенні пункти області, куди вторглися російські окупанти на світанку 24 лютого. Після розмінування автомобільних доріг днями там розпочали працювати слідчо-оперативні групи поліції для документування воєнних злочинів агресора», - йдеться у повідомленні.

7 квітня до поліції звернулась 34-річна жителька Київщини із заявою про розстріл окупантами її матері та вітчима.

Попередньо встановлено, що на околиці с. Нової Радчі орієнтовно 24 березня російськими військовослужбовцями були розстріляні 67-річна жінка та її 60-річний чоловік. Наразі тіло останнього доставлено до моргу для проведення розтину та встановлення причин смерті. Щодо жінки – знайдено, ймовірно, її одяг зі слідами, схожими до крові. Призначено експертне дослідження.

«За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - повідомили в поліції.

Також нині поліцейські перевіряють повідомлення щодо смерті ще одного літнього місцевого жителя у результаті отриманого під час артобстрілу поранення.

Окрім того, слідчо-оперативні групи фіксують руйнування та пошкодження, спричинені веденням воєнних дій на території громади, а також залишені сліди перебування російських військових на українській території.

Нагадаємо, 4 квітня Житомирська ОВА оприлюднила цифри за 40 днів війни: 88 ракетно-бомбових ударів, 54 загиблих, 375 пошкоджених та зруйнованих будівель.

Як повідомляв Житомир.info, командир батальйону територіальної оборони Коростенського району розповів, що 3 квітня 2022 року бійці батальйону провели зачистку населених пунктів Грезля та Радча, Коростенський район повністю звільнений від окупантів. Також поліція інформувала, що 3 квітня у Народицькій громаді розпочалися роботи із зачистки сіл від вибухонебезпечних предметів, повертатися до своїх осель людям не радили. Вдень 4 квітня керівник ОВА Віталій Бунечко повідомив, що на території Житомирської області російських окупаційних військ вже немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство окупація війна Радча поліція Народицький район  
Матеріали по темі