Події

У селі Житомирської області вогонь з палаючої трави ледве не перекинувся на будинки, на палія склали протокол

3 May 2022, 13:24

Упродовж минулої доби, 2 травня, вогнеборці Житомирщини 10 разів виїжджали на гасіння пожеж в природних екосистемах, ще в одному випадку горіло сміття.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС України у Житомирській області.

Зазначається, що більшість займань зафіксовано у Житомирському та Бердичівському районах. Загалом вогнем пройдено 16 га території. Найбільше горіло поблизу с. Семенівка Бердичівського району, там зайнялась суха трава на площі 3 га. Силами рятувальників пожежу було ліквідовано упродовж двох годин.

А в Корнинській громаді вогонь від палаючої трави ледве не перекинувся на будинки, на палія склали протокол.

«У с. Мохначка Корнинської ТГ через займання сухої трави на відкритій території утворилась загроза поширення вогню на приватні господарські споруди та лісовий масив. Пожежу було ліквідовано спільними зусиллями місцевих мешканців та вогнеборців. Попередньо зайнялось через необережне поводження з вогнем. Особу, яка спричинила дане займання, було притягнуто до адмінвідповідальності згідно статті 77-1 Цивільного кодексу України – «Самовільне випалювання рослинності або її залишків», – йдеться у повідомленні.

Стаття 77-1. «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 30 квітня 2022 року на відкритих територіях у Житомирській області сталося 11 пожеж, вогонь пройшов понад 18 гектарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС суха трава трава протокол штраф  
Матеріали по темі