Місто

У Житомирі відновили будівництво тролейбусної лінії на Мальованці

5 May 2022, 11:23

У Житомирі з 4 травня продовжують будівництво тролейбусної лінії в мікрорайоні Мальованка.

Про це 3 травня повідомив голова бюджетної комісії Житомирської міської ради, депутат від цього округу Юрій Мойсеєв.

«Сьогодні, 03.05.2022 року відбулась перша виїзна нарада в цьому році, разом з представниками ЖТТУ та представниками підрядника щодо відновлення будівництва тролейбусної лінії в район Мальованка. Визначились з об’ємом робіт, їх покроковим виконанням та термінами. З завтрашнього дня приступаємо до робіт. Всім дякую за розуміння, терпіння та підтримку. Особлива подяка ЄБРР за віру в Україну», - написав Мойсеєв.

Нагадаємо, станом на кінець жовтня 2021 року підрядник виконав основну частину робіт: облаштовано більша частина опор контактної мережі та проведено частково модернізацію підстанції на Корбутовці, яка буде живити цю лінію, наступний етап – завершення встановлення опор контактної мережі та безпосередньо навіска контактної мережі, спецчастин розворотного кільця та світлофорного об’єкта на розі вулиць — Героїв Пожежних та Чуднівська, а навесні 2022 році планували роботи по дорожньому полотну та зупиночних комплексах.

Як повідомляв Житомир.info, 31 липня 2019 року в Житомирі уклали грантову угоду з ЄБРР на 2 млн євро, за які побудують тролейбусну лінію на Мальованку. Одразу потому в Житомирі розпочали роботу над проєктом нової тролейбусної лінії і планували обговорити маршрут з мешканцями мікрорайону Мальованка. У жовтні 2019 Житомирське ТТУ оголосило тендер на виготовлення проєкту будівництва тролейбусної лінії по вул. Героїв Пожежних за 600 тис. грн.

У лютому 2020 року міська комісія з безпеки дорожнього руху активно обговорювала проєкт будівництва нової тролейбусної лінії на Мальованку, а саме за якою схемою рухатимуться тролейбуси. У жовтні 2020 року стало відомо, що на тендер з будівництва тролейбусної лінії на Мальованку подали пропозиції три фірми, виграла київська фірма «Ремводпласт Плюс».

В червні 2021 року на вул. Героїв Пожежних почали прокладати мережу для майбутньої тролейбусної лінії на Мальованку. Тоді ж заступник мера Олександр Шевчук інформував, що будівництво нової тролейбусної лінії на Мальованку хочуть закінчити до початку вересня. Однак проти будівництва виступили мешканці вулиці Героїв Пожежних, які кажуть, що опори на тротуарах заважатимуть пішоходам, а вулиця для тролейбуса завузька. А 5 липня мешканці Мальованки прийшли на сесію Житомирської міськради, щоб розказати про проблеми з новою тролейбусною лінією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус Мальованка Мойсеєв  
Матеріали по темі