Місто

Міська влада запрошує житомирян долучитися до вишивання картини, яка буде подарована місту

10 May 2022, 12:08

До Дня вишиванки місцева влада запрошує житомирян долучитися до вишивання картини.

Про це 10 травня повідомила Житомирська міська рада.

«Житомир! Вже скоро – День вишиванки. Разом можемо створити велику вишивану картину, яка буде подарована місту. Кожен має змогу вишити фрагмент! Долучайтесь до челенджу!», - йдеться у повідомленні.

Вишивати картину будуть на Новому бульварі впродовж чотирьох днів – з 10 по 13 травня.

Зазначимо, що День вишиванки відзначають у третій четвер травня, який цьогоріч припадає на 19 травня.


Нагадаємо, у 2021 році через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, у Житомирі День вишиванки вирішили святкувати без вишиваної ходи, але з концертом на Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році відзначали День вишиванки 16 травня. У Житомирі розпочалось святкування вранці флешмобом та спільним фото на майдані Корольова, а вже пообідді на вулиці Михайлівській відбувся танцювальний флешмоб у вишиванках. Завершилося свято традиційною Вишиваною ходою центральними вулицями міста. Фоторепортаж з Вишиваної ходи 2019 у Житомирі дивіться тут.

У 2020 році День вишиванки був 21 травня, але через карантин масові заходи не проводили, а напередодні влаштували флешмоб: жителі Житомирської області публікували у соцмережі фото у вишиваному вбранні. В день свята житомиряни вдягали вишиванки та розповідали, що для них означає вишиванка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День вишиванки картина вишиванка Новий бульвар  
Матеріали по темі