Місто

У Житомирі комісія вже обстежила більше 200 пошкоджених ворожими обстрілами об’єктів: 17 – зруйновані повністю

12 May 2022, 10:10

Виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив перелік з більш ніж 200 об'єктів, які зазнали руйнування та пошкодження внаслідок збройної агресії російської федерації.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні виконкому 12 травня.

«Рішенням виконавчого комітету №236 організовано обстеження житлових будинків, об’єктів соціальної сфери, об’єктів житлово-комунального господарства щодо пошкоджень і руйнувань внаслідок агресії російської федерації. Комісія на даний час відпрацювала 208 об’єктів, з них 17 – зруйновані повністю, капітального ремонту потребують 42, поточного – 149. Заявки ще надходять, комісія продовжує роботу. Даним проєктом рішення прошу затвердити перелік об’єктів, що зазнали руйнування і пошкодження і надати регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки цей перелік для роботи», - доповів заступник мера Сергій Кондратюк.

Він пояснив, що по об’єктах, які потребують поточного та капітального ремонтів, міська влада продовжує роботу з розпорядником коштів державного бюджету – обласною державною адміністрацією. Зі зруйнованими об’єктами справа складніша.

«Якщо це приватний сектор, то на даний час немає рішення щодо компенсації і будівництва житла. Це окремий закон, він пройшов вже перше читання у Верховній раді і ми очікуємо ухвалення остаточного рішення», - сказав Сергій Кондратюк.

Заступник мера також подякував кваліфікованим спеціалістам, які безкоштовно виконують роботи з обстеження і складання технічних звітів – командам Олексія Пустовіта і Дмитра Болейка.

У затвердженому переліку – зруйнований повністю ліцей №25, корпуси комунальної лікарні №2, які потребують поточного та капітального ремонту, дитсадок №32, де необхідний поточний ремонт. Також поточного та капітального ремонту потребують приватні будинки та вул. Митрополита Андрея Шептицького, провулку Гуйвенському. У переліку є й близько десяти повністю зруйнованих приватних будинків внаслідок ворожого авіаудару по Богунії 1 березня: на проспекті Миру, вул.Романа Шухевича, проїзди 2-й та 3-й Богунські, провулок 1-й Рівний.

Детальніше дивіться у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, на засіданні виконкому 6 травня затвердили порядок видачі матеріальної допомоги на оплату оренди житла житомирянам, які повністю втратили житло внаслідок російських бомбардувань.

Як повідомляв Житомир.info, 15 квітня 2022 року, рішенням виконкому Житомирської міської ради була утворена комісія для обстеження зруйнованих і пошкоджених об’єктів, яких задокументовано 180, з них повністю зруйновано 18 і частково пошкоджені – 162. 22 квітня у Житомирі комісія проводила обстеження будівлі гуртожитку на Корбутівці, який був зруйнований внаслідок ворожого авіаудару 8 березня.

Фотоогляд наслідків наслідки російських авіаударів по цивільних об’єктах у Житомирі дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком житло обстріл руйнування Кондратюк 
Матеріали по темі