Місто

У Житомирі затвердили перелік зруйнованих і пошкоджених об’єктів, на відновлення потрібно понад 200 млн грн

12 May 2022, 13:05

Школа, садочок, лікарні та домівки житомирян зазнали руйнувань та пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації.

У Житомирі комісія вже обстежила більш як 200 пошкоджених ворожими обстрілами об’єктів. 12 травня виконком затвердив перелік об’єктів.

«208 об’єктів, з них 17 – зруйновані повністю, капітального ремонту потребують 42, поточного – 149. Заявки ще надходять, комісія продовжує роботу», – розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.


Об’єкти, які були пошкоджені, будуть відбудовувати за державні кошти. Щодо 17 об'єктів, які повністю зруйновані, поки остаточного рішення щодо фінансування немає.

«Обласна адміністрація отримала державну субвенцію на відновлення і поточний капітальний ремонт. Ми затверджуємо список, проводимо експертизи й передаємо це обласній державній адміністрації. Далі вони фінансують згідно з порядком, встановленим Кабміном», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк пояснив, про які саме робити йде мова. Також він зазначив, що наразі не можна сказати, на яку суму завдано збитків.

«Поточні об'єкти, де мінімальні пошкодження, – це заміна вікон, дверей. Роботи капітального характеру, де потрібно підсилення об'єктів, – це зруйновані дахи, покрівля, також двері, вікна, фасадна частина. Повністю зруйновані, які не підлягають навіть капітальному ремонту або реконструкції, тобто треба демонтувати те, що ми бачимо, розробляти проєкт та будувати. (ред. Чи підраховували суму збитків?) Є оперативна інформація, вона складає понад 200 млн грн, але ця інформація не точна. Під кожен об’єкт, крім технічного звіту й акту обстеження, обов'язково буде дефектний акт, і буде кошторис, який буде визначати суму поточного та капітального ремонту й нового будівництва», – розповів Сергій Кондратюк.

Першочергово ремонтувати будуть об'єкти соціальної інфраструктури.

«Для себе визначили, що об'єкти соціальної сфери: дитячі садочки й лікарні. А в другу чергу будемо виконувати роботи по об'єктах житлового сектору», – сказав Сергій Кондратюк.

Також заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк зазначив, що поки зарано говорити про терміни виконання поточних або капітальних робіт на цих об’єктах.

Нагадаємо, на засіданні виконкому 6 травня затвердили порядок видачі матеріальної допомоги на оплату оренди житла житомирянам, які повністю втратили житло внаслідок російських бомбардувань.

Як повідомляв Житомир.info, 15 квітня 2022 року, рішенням виконкому Житомирської міської ради була утворена комісія для обстеження зруйнованих і пошкоджених об’єктів, яких задокументовано 180, з них повністю зруйновано 18 і частково пошкоджені – 162. 22 квітня у Житомирі комісія проводила обстеження будівлі гуртожитку на Корбутівці, який був зруйнований внаслідок ворожого авіаудару 8 березня.

Фотоогляд наслідків наслідки російських авіаударів по цивільних об’єктах у Житомирі дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком житло обстріл руйнування руйнація Кондратюк  
Матеріали по темі