Місто

У Житомирі прощалися з начальником Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ Ігорем Павліченком

12 May 2022, 14:05

Сьогодні, 12 травня, у Житомирі в Гарнізонному будинку офіцерів прощалися із учасником бойових дій, начальником Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ, полковником Ігорем Павліченком, який помер внаслідок важкої хвороби.

Попрощатися з військовими прийшли родичі, військові побратими та містяни.

«Сьогодні ми прощаємося із великою людиною, це справжній громадянин, справжній офіцер, який дуже любив життя, був відданий своїй Батьківщині, прекрасний батько, дідусь, чоловік. Знав я його з 1999 року, ми ніколи не переставали спілкуватися. Завжди вірив в його оптимізм, його моральна підтримка дуже потрібна була присутнім, і він її давав, до останніх днів він боровся за життя», – каже Юрій.


«В нашій останній розмові Ігор Миколайович просив три речі, дві, на жаль дуже банальні, зараз це відбувається, третю річ, яку він просив – знищений танк присвятити йому. За вчорашній день рідна його 95-та бригада знищила три танки і два БМП, це все присвячене Ігорю Миколайовичу. Будемо і далі присвячувати всю збиту, знищену техніку», – говорить Олександр.

«Завдяки допомозі Ігоря Миколайовича у військовій службі з’явилися капелани. Він дуже допомагав нашому управлінню. Він розумів, що воїнам потрібна, крім моральної підтримки, ще й духовна підтримка. І завдячуючи його служінню, його знанням, його вмінню, ми будемо продовжувати духовне служіння війську, нашим хлопцям, захисникам нашої країни», – каже Олексій.

Житомирський міський голова на своїй Facebook-сторінці надав коротку біографічну довідку щодо професійного шляху Ігоря Миколайовича Павліченка.

Після навчання у військовому училищі, Ігор Миколайович проходив службу в 95-й бригаді.
Далі — навчання в національній академії Міноборони.
8 років був заступником командира полку зв’язку.
З 2014-го року — служба в складі 30-ї окремої механізованої бригади.
З 2016-го очолював центр морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України.

Нагадаємо, 9 травня, на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі попрощалися із Героєм. Військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців ЗСУ Роман Солонинка загинув у бою під с. Перемога Харківської області.

Також 9 травня пресслужба Житомирської обласної ради поширила повідомлення про те, що у боях з російськими окупантами поблизу Слов'янська загинув військовослужбовець 95-ї бригади Андрій Куделя. Родом молодий військовий був із Барашівської територіальної громади (раніше Ємільчинський район) Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прощання поховання учасник АТО Ігор Павліченко  
Матеріали по темі