Новини компаній

Як відрізнити інструмент Makita від підробки

25 May 2022, 14:02

У цій статті ми хотіли б поговорити з вами про будівельний інструмент. Точніше про те, як відрізнити оригінал від підробки і чи варто економити на цьому.

Саме ми поговоримо про марку Makita.

Що перше впадає у вічі якщо ви тримаєте в руках підробку? Звичайно це зовнішній вигляд, колір, форми, написи та наклейки. Все має бути рівно і без косяків. За цими ознаками досить швидко можна обчислити лже товар.

Почнемо з валізи (коробки): колір – у марки Makita свій зелений колір ящика та інструменту з певним відтінком. Так само написи – вони виконані на самому валізі та на клямках чорного кольору, вони видавлені! Написи рельєфні та відчутні пальцем. Літери мають бути рівні та одного розміру. На оригінальній ящику Makita вказано, що (made in PRC), тобто в Китаї (так воно і є, адже деякі покупці шукають японський інструмент). Саме такий варіант – начебто зроблено у Японії – на ящику підробленої Makita. Всередині валізи (скриньки) справжнього Makita, кожна деталь має свій номер: верхня кришка, ручка, клямки, нижня частина валізи і т.д. І під кожен інструмент та деталь має бути своє місце.

Наступні – це серійний номер інструменту. На оригінальному номері видавлений (вибитий), а на підробці наклейка або максимум надрукований.

Напис Makita на самому інструменті, оригінал під написом має рельєфний текст, він відчувається якщо провести пальцем, а у підробки просто рівна поверхня.

Ручка інструменту у оригіналу гумова, м'яка і на ній є номер. У підробки гума жорсткіша і «дешева» на дотик і не має номера.

Всі ці зовнішні відмінності допоможуть вам визначити справжність. Але не варто забувати що підробки бувають «ну дуже гарної якості», в цьому випадку можна скористатися сайтом офіційного представника Makita, де можна знайти більш докладну інформацію і порівняти інструмент.

Сподіваюся, ця стаття Вам допоможе, всього доброго!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівельний інструмент  
Матеріали по темі