Місто

Дзюдоїст із Житомира виборов дві золоті медалі на Дефлімпійських іграх в Бразилії

26 May 2022, 17:20

Житомирянин Лука Нетяга виборов дві золоті медалі на Дефлімпійських іграх в Бразилії.

Про це 26 травня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Житомирянин Лука Нетяга отримав високу нагороду в змаганнях з дзюдо на XХІV Дефлімпійських іграх у Бразилії. Достойно заявив про Житомир та Україну на увесь світ та довів, на що здатні українці.

«Свого часу за підтримки депутатського корпусу міськради допомогли Луці взяти участь у XXIV дефлімпійських іграх. І хоч війна ламала плани нашого спортсмена, він продовжував тренуватися, його тренери лишилися в Україні і готували чемпіона!»- зазначив Сергій Сухомлин.

Війна зламала всі плани з підготовки до Дефлімпіади, але з початку війни, Лука та його тренери залишалися в Україні і тренувалися індивідуально у надскладних умовах!

«Лука виступав у категорії до 90 кг. Мав 14 суперників! Але у чвертьфіналі він здолав спортсмена з Чилі, у півфіналі — переміг представника із Казахстану, а в фіналі переміг іранця. ПЕРША ЗОЛОТА МЕДАЛЬ! Всі перемоги здобуті чисто і достроково! І вже наступного дня, на командних змаганнях, здобув перемогу над збірними Болгарії, Ірану та у фіналі перемогли збірну Кореї. ДРУГА ЗОЛОТА МЕДАЛЬ! Вітаємо Луку, наснаги та сил на нові перемоги!», - йдеться у повідомленні.

Довідково: Лука Нетяга — Заслужений майстер спорту України (ЗМСУ), бронзовий призер ХХІІІ Дефлімпійських ігор (2017), чемпіон Європи (2019), чемпіон світу (2021), чемпіон України (2016-2019, 2021), неодноразовий призер чемпіонатів України (у своїх вікових категоріях), спортсмен Житомирської ДЮСШ № 2 Житомирської міської ради. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (2017), представляє Житомирський регіональний центр «Інваспорт» (м. Житомир).

Нагадаємо, у грудні 2021 року очільники Житомирщини нагороджували лауреатів спортивного року: в номінації «лауреати спортивного року 2021 з видів спорту осіб з інвалідністю» відзнаку отримав і Нетяга Лука

Як повідомляв Житомир.info, 29 грудня 2020 року, в житомирській ОДА відбулась урочиста церемонія нагородження щорічного обласного конкурсу «Лауреати спортивного року».Перемогу в номінації «Сильні духом» отримав, зокрема, і Лука НетягаІІІ місце на чемпіонаті України з дзюдо серед юніорів до 21 року серед здорових спортсменів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медаль дзюдо Дефлімпійські ігри Нетяга 
Матеріали по темі