Події

У Житомирській області чоловік звернувся до «кримінального авторитета», аби той «вибив» неіснуючий борг: оголошено підозри

9 June 2022, 10:03

Житель Новоград-Волинського району звернувся до «кримінального авторитета», аби той допоміг «вибити» неіснуючий борг – про підозру повідомлено місцевому жителю, «організатору» побиття підприємця та трьом виконавцям

Про це 9 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідством установлено, що житель Новоград-Волинського району у листопаді минулого року попросив знайомого підприємця, аби той «посприяв» у поверненні вилученого правоохоронцями автомобіля. Однак, не отримавши бажаного результату, аби «з’ясувати стосунки» з підприємцем, який не виконав обіцянки, звернувся до неодноразово судимого місцевого жителя, який раніше відбуваючи покарання за корисливі та насильницькі злочини, здобув широке коло кримінальних зв’язків та отримав статус «смотрящого» по місту. Так званий «кримінальний авторитет», погодившись на таке прохання підозрюваного, взявся за «вибивання» з місцевого жителя неіснуючого боргу, залучивши ще трьох осіб (про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 189 КК України їм повідомлено раніше). Спочатку зловмисники, погрожуючи фізичною розправою потерпілому, вимагали у нього 3 тис. доларів США, а вже наступного дня - 7 тис. доларів США», - йдеться у повідомленні.

Коли ж під час чергової зустрічі 02.04.2022 потерпілий відмовився виконати їхні вимоги, чоловіки побили його, а «кримінальний авторитет» завдав ще й численних ножових поранень.

««Організатору» побиття 23.05.2022 повідомлено про підозру в умисному поширенні в суспільстві злочинного впливу та вимаганні передачі чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1 КК України). Усім чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою, «кримінальному авторитету» – без права внесення грошової застави», - зазначає прокуратура.

Наразі стосовно фігуранта справи, який звернувся до «кримінального авторитета», вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Злочини викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, співробітниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Найполіції України та Головного управління Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.

У ГУНП Житомирської області уточнили, що жителю Новоград-Волинського району, який звернувся до «кримінального авторитета» - 46 років.

Як повідомляв Житомир.info, на початку осені 2021 у житомирській колонії викрили засудженого, який погрожував фізичною розправою та вимагав від чоловіка 20 тис. грн. Наприкінці вересня правоохоронці викрили жительку Черняхова, яка найняла ув’язненого авторитета, аби помститися за зірвану угоду з продажу автомобіля.

27 січня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що замовниці «вибивання» боргу також інкримінували скоєння злочину за ч. 1 ст. 255-3 КК України (звернення до особи, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу з метою застосування такого впливу до іншої особи), обвинувальний акт був скерований до суду для розгляду. 15 лютого 2022 року прокуратура повідомила, що за поширення злочинного впливу в Житомирській області засудили «смотрящого» до 7 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кримінальний авторитет прокуратура Новоград-Волинський підозра 
Матеріали по темі