Місто

Скільки заробляє репетитор в Житомирі?

4 July 2022, 15:14

Навчання – важливий процес в житті кожної дитини, а його якість напряму залежить від вчителя. Однак, викладач у школі навряд зможе приділити багато часу кожному з 20 чи 25 учнів у класі. Саме для цього і існують репетитори, які додатково можуть підтягнути дитину по тому чи іншому предмету. Це зручно і для вчителя, який може у спокійних умовах пояснити нову тему, не витрачаючи час на дисципліну в класі.

В основному, репетиторство користується попитом серед учнів, які готуються до ДПА чи ЗНО. Тож найбільш популярними предметами є:

  • Українська мова.
  • Українська література.
  • Англійська мова.
  • Математика.
  • Історія України.
  • Біологія.
  • Хімія.
  • Фізика.

Рівень зарплати залежить від кількості учнів та кількості занять. Якщо ви не маєте іншої роботи та проводите близько 10-15 занять на тиждень (у Житомирі це в середньому по 200 грн за урок), то у досить вільному графіку зможе отримувати в районі 8-12 тисяч гривень на місяць.

Як виглядає робочий день репетитора?

Оскільки учні у першій половині дня навчаються у школі, то і проводити додаткові заняття з репетитором вийде лише після цього. Тож це відкриває перший плюс – відсутність потреби прокидатись рано-вранці.

У першій частині дня репетитор може займатись своїми хатніми справами або ж підготуватись до вечірнього заняття, наприклад, відшукавши цікаві факти по новій темі. В деяких випадках це можуть бути лайфхаки, як можна краще щось запам’ятати або вирішити задачку.

Ввечері ж репетитор проводить годинне заняття (або за домовленістю). Краще їх проводити не одразу після школи – дитина буде виснажена та погано сприйматиме нову інформацію. Для занять можуть знадобитись додаткові підручники, збірники тестів, тож доведеться трохи витратись.

До слова, аби проводити додаткові уроки, необхідно мати певну кваліфікацію – диплом спеціаліста, сертифікат лише додадуть вам статусу. Це буде вашою гарантією, що ви добре володієте предметом та маєте, чому навчити дитину.

Чому репетитори стають все популярнішими?

Найголовніша причина, чому учні та їхні батьки шукають додаткових занять з того чи іншого предмету – підготовка до ДПА чи ЗНО. Звичайно ж, деякі звертаються, аби покращити свої знання в тому, що їм цікаво, але у більшості випадків це одинадцятикласники, яким у кінці навчального року потрібно добре здати екзамени задля вступу у ВНЗ.

Деякі починають підготовку ще восени, однак більшість починає активно готуватись взимку та навесні – якраз поближче до ДПА чи ЗНО. Через це зростає попит серед репетиторів, оскільки з ними учні зможуть додатково пройти увесь матеріал, який буде на екзамені та відпрацювати велику кількість питань.

Терміни здачі ДПА та ЗНО трохи відрізняються: перші екзамени проводять у травні, а от зовнішнє незалежне оцінювання – у червні та на початку липня. Теми на обох екзаменах зазвичай схожі, тож готуючись з репетитором можна вбити одразу двох зайців. Саме через це учні все частіше звертаються до репетиторів – як онлайн так і оффлайн.

Підготовлено за підтримки сервісу Букі

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: репетитор репетиторство  
Матеріали по темі