Місто

Понад тисяча комплектів військової форми, амуніція та реанімобілі – у Житомирі отримали допомогу для ТрО

10 July 2022, 12:13

Автомобілі швидкої допомоги та гуманітарний вантаж у Житомирі передали Силам територіальної оборони ЗСУ.

Голова американського благодійного фонду Ukraine Friends Брок Бірман особисто супроводжував вантаж в Україну. Саме завдяки цьому фонду вдалося зібрати допомогу для наших військових.

Загалом для ТрО мають передати близька ста автомобілів, оснащених медобладнанням.

«Біля мене стоїть – це герой сьогоднішнього дня, Брок Бірман. Позаду мене 11 автомобілів, які ми перші привези в Україну. Далі ми плануємо з містером Броком (доставляти) 11-12 машин кожен місяць. Це така суттєва для нас допомога, адже це реанімобілі, які працюють для того, щоб наших хлопців вивозити з точки «нуль», переправляти їх до лікарні. Наприклад, житомирська частина втратила декілька автомобілів зовсім нещодавно», – сказав офіцер відділу планування логістичного забезпечення управління логістики штабу Командування Сил ТрО ЗСУ Віктор Шевченко.


Серед гуманітарної допомоги – комплекти військової форми та військова амуніція. Форму для українських захисників допомагали збирати ветерани Збройних сил США.

«Зокрема мова йде про форму, якої, на жаль, катастрофічно не вистачає, там тисяча комплектів. Там є «кемелбеки», панами, взуття для наших військовослужбовців. Усілякі додаткові начебто дрібниці, але, повірте, позавчора говорив з сином: провести у степах декілька днів при температурі 39 – не позаздриш», – каже голова благодійного фонду «Народний тил» Георгій Тука.

Автомобілі наразі є надважливими для наших захисників. Крім того, медичну техніку планують використовувати для допомоги цивільному населення у зоні бойових дій.

«Дуже важлива допомога, яка врятує не лише життя наших хлопців. Ці автомобілі будуть використовуватися для транспортування поранених не лише військових, адже там, де йдуть бойові дії, військові допомагають цивільному населенню, яке страждає», – зазначив начальник медичної служби житомирського підрозділу Тероборони ЗСУ Віктор Брокарєв.

Голова американського благодійного фонду Брок Бірман зазначив, що у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну він побував у нашій країні, після чого вирішив, що має допомогти українцям.

«Я відчуваю відповідальність допомогти Україні, тому що вона подарувала дар свободи мені та моїй родині. Ми мажемо зробити так, аби не лише всі українці повернулися, а й відбудувати Україну, щоб повернути свободу та процвітання сюди», – сказав голова фонду Ukraine Friends Брок Бірман.

Одинадцять автомобілів, оснащених медобладнанням, поїдуть у зону активних бойових дій.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2022 року на сесії Житомирської міської ради для місцевого батальйону територіальної оборони з міського бюджету виділили 1 млн 600 тис. грн та обіцяли дати ще.

15 червня на засіданні виконкому міської ради мер Сергій Сухомлин інформував, що з бюджету Житомирської міської територіальної громади виділяють 2,5 млн грн на потреби ТрО та військових частин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТрО територіальна оборона гуманітарка гуманітарний вантаж допомога реанімобіль  
Матеріали по темі