Місто

У деяких житомирських школах лише 20% батьків готові відпустити дітей на очне навчання

3 August 2022, 16:19

Департамент освіти Житомирської міської ради проводить опитування серед батьків, аби визначити, яка кількість із них готова відпустити дітей на очне навчання з 1 вересня 2022 року, а скільки надають перевагу навчанню у форматі онлайн. Відсоток батьків, які бажають, аби їхні діти ходили до школи, різниться: у деяких закладах таких 60%, в інших – лише 20%.

Про це на засіданні виконкому Житомирської міської ради 3 серпня, відповідаючи на запитання міського голови, розповіла заступниця директора департаменту освіти міськради Світлана Ковтуненко.

«Є різні школи: є відсоток – 60, а є відсоток – 20. Тобто, це бажання батьків. Я звертаю увагу тих, хто нас сьогодні чує, тому що сьогодні ми говоримо про те, що ми будемо брати стільки дітей в різні зміни, скільки у нас дозволяють укриття. Для шкіл є різна кількість – від 170 до 3000 квадратів», – зазначила Світлана Ковтуненко.

Вона також розповіла про кількість цьогорічних першокласників.

«На сьогоднішній день дітей у перший клас зареєстровано 1900, при плані 3127», – зауважила заступниця директора департаменту освіти.

Батькам дошкільнят Світлана Ковтуненко порадила «не перетримувати» дітей, аби вони вступали до першого класу відповідно до віку. На це міський голова Сергій Сухомлин зауважив, що нині подібні рішення – це відповідальність батьків.

Зазначимо, що у Житомирі серед батьків проводять опитування стосовно форми навчання дітей: пропонують три варіанти.

Нагадаємо, за інформацією міського голови, станом на 2 серпня в Житомирі до очного навчання були готові майже 30 шкіл. За прогнозами мера, на таке навчання у школи підуть не більше 50% учнів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на середину липня у Житомирі до нового навчального року 2022/2023 готували 22 школи, в яких є укриття. 15 липня під час візиту до Житомира перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін презентував проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа навчання дистанційне навчання очне навчання опитування Ковтуненко  
Матеріали по темі