Місто

Реставрацію житомирської гімназії планують завершити до вересня, але з комп'ютерною технікою можуть бути затримки

8 August 2022, 15:54

Наприкінці весни 2021 року у житомирській гімназії № 23 розпочали реставрацію старого корпусу, де в одному з класів під час уроку обвалилася стеля.

За умовами тендерної документації, роботи мають завершитися в грудні 2022 року. Але влада сподівається, що гімназію відремонтують до початку навчального року. Про це мер Житомира сказав в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info.

«Я думаю, що до першого вересня будуть закінчені роботи й повністю буде реконструйоване приміщення гімназії №23, і заклад може приймати дітей», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Сьогодні, 8 серпня, на території працюють будівельники. Вже можна побачити, який вигляд матиме спортивний майданчик, частину пофарбованого фасаду, на якому з'явилася нова ліпнина. За словами начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслава Глазунова, роботи на завершальному етапі.

«Зараз проводять роботи з благоустрою, на завершальному етапі роботи з фасаду, покрівля. Внутрішні роботи також на завершальному етапі. Змонтовано новий спортивний майданчик для баскетболу та волейболу, змонтовані нові тренажери», – каже В'ячеслав Глазунов.


Всередині повністю замінили міжкабінетні стіни, перекриття між поверхами та комунікації. Зараз активно працюють над фоє та коридорами. У класах встановили систему рекуперації повітря, а також зроблять рукомийники.

«Тут будуть діти перших-четвертих класів, тому все в яскравих, різнокольорових відтінках. Передбачений великий хол, будуть ігри спроєктовані на підлогу. Все за сучасними технологіями. В кожному класі передбачений рукомийник індивідуальний, щоб не бігати до туалетної кімнати. Передбачили такі дрібниці для максимальної зручності», – розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслав Глазунов.

Підрядник також має облаштувати гімназію меблями і технікою, з останнім можуть бути затримки.

«В проєкті закладено і парти, і комп'ютерна техніка, і оргтехніка. На цей момент мені відомо від підрядника, що парти та обладнання вже замовлені. Комп'ютерна техніка: на жаль, в державі у наявності такої кількості не вистачає, всі ці позиції іноземного виготовлення, тому все залежить від постачальників», – говорить В'ячеслав Глазунов.

За словами начальника управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслава Глазунова, реконструкція гімназії коштуватиме 76 млн грн.

«Разом по експертизі, з обладнанням, виходить – 76 млн грн. На сьогодні кошти виділені, по реконструкції затримок немає, сьогодні профінансовано підряднику близько 30 млн грн», – сказав В'ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, що 30 червня управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило ще один тендер на ремонтно-реставраційні роботи гімназії №23 на - 48,9 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня 2021 року управління капітального будівництва Житомирської міськради оголосило тендер на ремонтно-реставраційні роботи в одному з корпусів гуманітарної гімназії №23, очікувалось, що вартість робіт складе до 30,6 млн грн. Тендер виграла фірма «АртХаус» з пропозицією 28,2 млн, дешевші пропозиції відхилили. Наприкінці травня 2021 року в старому корпусі гімназії розпочали реставраційні роботи.

16 квітня 2022 року у відеозверненні мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що вже активізували роботу по гімназії №23, для того, щоб до 1 вересня діти перших класів вже могли навчатися в цих приміщеннях, але наразі казначейство не пропускає платежі, окрім соціальних виплат, тому фактично підрядники роблять усі роботи за свої кошти. Під час брифінгу 18 травня мер ще раз наголосив, що до 1 вересня планують завершити реконструкцію старого корпусу гімназії №23.

25 травня 2022 року на засіданні виконкому директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук повідомила, що з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділяють 10 млн грн на продовження ремонту корпусу гуманітарної гімназії №23.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія гімназія №23 школа реставрація  
Матеріали по темі