Місто

У Житомирі волонтери-азербайджанці передали авто для ЗСУ

9 August 2022, 15:01

У Житомирі волонтери вчергове передають автівку для ЗСУ. Цього разу закрити один із найзатребуваніших запитів військових взялися представники тутешньої ради азербайджанців, які з перших днів повномасштабного вторгнення займаються волонтерством.

«Даніял з’явився на сходах міської ради і запропонував допомогу. Почали привозити і посуд, і продукти. А хлопці хворіли, бо дуже було холодно, то я кажу: «Даніял вези нам лимони». І з цього почалося. Будь-яка гуманітарка, прохання, хліб, перевезення людей, допомога в евакуації з Києва в Житомирську область людей, - усе це було. А потім Даніял сказав: ми хочемо подарувати машину воякам. Мало слів, але конкретні вчинки, які заслуговують поваги», - розповідає керуюча справами виконавчого комітету Ольга Пашко.

«Не змогли стояти осторонь, бо Україна - наша друга Батьківщина. Так, я народився в Азербайджані, але виріс у Житомирі. Автомобіль Тойота, купив мій старший брат. Дай Боже, це не перше і не останнє авто для наших хлопців, які воюють», - зазначає голова Ради азербайджанців України в Житомирській області Джафарлі Фаіг Ганбар Огли.

«Все зробили, щоб не було труднощів. Від душі написали побажання. У нас же теж іде війна у Карабаху, на батьківщині, а зараз у нашому домі», - каже член правління Джафарлі Шаіг Ганбар Огли.

Чоловіки розповідають: авто перевірили на СТО, заправили повний бак пального і завантажили продуктами. Тож, зі спокійною душею передають його в руки захисників.

«Вдячні хлопцям за допомогу. Машина направляється у місто Бахмут, 43-й батальйон, перша рота. Машина потрібна, ми дуже вдячні. Така потреба кожен день, бо машина може їздити день, тиждень, місяць. І ламається, і вибухає, і під обстріл потрапляють», - говорить військовий з позивним «Ярик».

«Машина чудова, я проїхався, проблем з нею немає. Думаю, доїде, куди хоче. Слава Україні!», - додає побратим військовослужбовця.

Найближчими днями машина вже поїде на передову, а от хлопці - волонтери обіцяють і надалі підтримувати армію та займатися благодійництвом.

Ми не тільки допомагаємо військовим. Ми брали на попікунство декілька сімей, допомагали біженцям, будинкам пристарілих. Звісно, це не ключ до перемоги, але і ця машина, і допомога людям дасть свій результат, - голова Ради азербайджанської молоді України в Житомирській області Даніял Гасанов Гульмамад Огли.

Нагадаємо, 7 серпня у Житомирі рятувальники із поліцейськими зіграли у футбол, зібравши під час матчу 30 тис. грн на авто для ЗСУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер автомобіль Азербайджан Пашко діаспора 
Матеріали по темі