Місто

У Житомирі батькам покажуть шкільні укриття, аби вони визначилися із формою навчання для своїх дітей

16 August 2022, 16:38

До навчання у житомирських школах готуються більше 30 тисяч учнів. Щоправда, за якою формою: очною, дистанційною чи сімейною – вирішуватимуть батьки. Відповідне опитування провели у батьківських чатах і нині місцевий департамент освіти вже має проміжні результати.

«Ми провели моніторинг по очному і дистанційному навчанні. Батьки 82% першачків вирішили, що діти навчатимуться очно. До 40% батьків, по інших паралелях, вирішили, що діти будуть працювати очно. На кінець року у нас було 58 учнів, які працювали разом із батьками на сімейному навчанні, то сьогодні у нас вони збільшилися на 1323 учні. Тобто, родини, які бажають самостійно навчати своїх дітей, залучаючи фахівців, але своїм коштом, зросло. Також патронаж збільшився – 61 дитина. Інклюзія на сталому рівні», – розповідає заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.


Разом із тим, у департаменті освіти не виключають можливості того, що будуть об’єднувати класи, в залежності від кількості учнів на паралелі.

«Якщо це паралель і там є декілька класів, зрозуміло, що є різна кількість учнів, які хочуть вчитися очно і дистанційно. Зрозуміло, що учні, які будуть вчитися дистанційно, будуть зведені з двох, чотирьох класів. Якщо це буде очне навчання, також будуть зводити з різних класів, дивитися по кількості учнів. Можуть бути три класи очно, один дистанційно, залежно від кількості поданих заяв», – додає заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради.

Наостанок, заступниця директора департаменту освіти вкотре наголошує: тільки батьки вирішуватимуть, пускати дитину до школи чи лишати навчатися вдома.

«Відразу хочу звернутися до батьків: ви будете вирішувати і ваше остаточне рішення, як буде навчатися ваша дитина. Для цього кожному батьку потрібно прийти до школи, подивитися в якому класі буде знаходитись дитина, в яких умовах буде вона знаходитись і найголовніше – в яке укриття буде спускатися дитина. Тому, департамент освіти радить кожному керівнику з 29 по 31 серпня провести день відкритих дверей», – підсумовує Світлана Ковтуненко.

Зазначимо, що у Житомирі серед батьків проводили опитування стосовно форми навчання дітей: пропонували три варіанти. В деяких школах лише 20% батьків були готові відправити дітей на очне навчання.

Нагадаємо, за інформацією міського голови, станом на 2 серпня в Житомирі до очного навчання були готові майже 30 шкіл. За прогнозами мера, на таке навчання у школи підуть не більше 50% учнів.

На засіданні виконкому 3 серпня зазначалося, що в Житомирі 27 шкіл готові прийняти дітей на очне навчання, з них 22 мають власні укриття, а в п'яти будуть водити дітей в укриття, які розташовані біля закладу освіту. Обговорюючи відповідне питання, міський голова Сергій Сухомлин зауважив, що не готовий взяти відповідальність та гарантувати, що з дітьми буде все гаразд.

10 серпня пресслужба Житомирської міської ради оприлюднила результати опитування батьків щодо форм навчання учнів закладів загальної середньої освіти Житомирської ОТГ у 2022/2023 навчальному році. Так, відповідно результатів опитування, батьки 10 тисяч учнів житомирських шкіл готові відправити своїх дітей на очне навчання, а 38% від загальної кількості.

Як повідомляв Житомир.info, станом на середину липня 2022 року в Житомирі до нового навчального року 2022/2023 готували 22 школи, в яких є укриття. 15 липня під час візиту до Житомира перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін презентував проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа навчання укриття очне навчання дистанційне навчання навчальний рік  
Матеріали по темі