Місто

Водоканал обіцяє, що до кінця дня 25 серпня кожен житомирянин відчує покращення тиску подачі води

25 August 2022, 11:25

«Сьогодні до кінця дня кожен із вас відчує покращення тиску подачі води!», – таку обіцянку комунальне підприємство «Житомирводоканал» дало містянам об 11:03 25 серпня.

Пресслужба водоканалу також відзвітувала про виконану підприємством роботу за останні місяці.

«Ми завершили реконструкцію найдовшої ділянки північного магістрального трубопроводу – найбільшого та найважливішого в місті, який забезпечує водою центр Житомира та 54% домоволодінь усього міста. За 3 місяці нам підрядна організація «КСМ-ГРУП» проклала 1350 м нового водогону, який прослугує житомирянам десятки років. Протягом минулого тижня були проведені гідравлічні випробування, відбувалася промивка та дезінфекція трубопроводу. Дослідження відібраних проб води засвідчили те, що трубопровід може бути введений в експлуатацію, вода, яка ним транспортуватиметься є безпечною за епідеміологічними та фізичко-хімічними показниками. Ми розпочинаємо транспортувати воду до ваших осель новим трубопроводом – сьогодні до кінця дня кожен із вас відчує покращення тиску подачі води!», – обіцяють у водоканалі.

Також комунальне підприємство ще раз пояснило, чому не вклалося у строки.

«Наостанок кілька слів про затримку термінів виконання робіт і про те, чому нам важливо підтримувати один одного у складні часи.

Кожен із нас так чи інакше відчуває вплив війни на перебіг справ. Під час прокладання водогону нам доводилося:

• долати труднощі паливної кризи (щодоби для прокладання трубопроводу наша техніка «вимагала» щонайменше 150 л пального, які у травні місяці доводилося «добувати», докладаючи надзусиль);

• шукати нові шляхи поставки матеріалів (для проведення робіт на одній із ділянок ми потребували специфічного відводу – такий в Україні виготовляли лише у Рубіжному; на щастя, підрядній організації вдалося знайти в Кривому Розі організацію, яка, володіючи унікальним станком, погодилися допомогти у виготовленні відводу);

• розробляти ділянки зі скельної породи, що вимагало пошуку та залучення додаткової спецтехніки, яка могла б «впоратися» з «лупінням/кришінням» скельного ґрунту.

Працівники нашого підприємства, підрядні організації завжди намагаються оперативно виконувати усі поставлені завдання, адже від нашої злагодженої роботи залежить водопостачання і до наших власних осель. Але у періоди змін, криз, воєн та навіть просто у часи реалізації унікальних для України проєктів, ми стикаємося з викликами. Проте попри все ми долаємо їх і доводимо розпочаті справи до кінця», – підсумовують у водоканалі.

Зауважимо, що 17 серпня інженер з технічного нагляду мереж водопостачання КП «Житомирводоканал» розповідав, що роботи на магістральному трубопроводі завершать найближчими днями, після цього буде проведена гідравліка та промивка з дезінфекцією новопрокладеного трубопроводу, та введення його в експлуатацію.

«Тобто, з наступного тижня, з вівторка (23 серпня), при позитивних результатах лабораторних випробувань, трубопровід буде запущений», – сказав працівник водоканалу.

Проте цього не сталося – тиск води в центральній частині Житомира не нормалізувався з 23 серпня. Тож цього дня пресслужба водоканалу, відповідаючи обуреним містянам за невиконані обіцянки, пояснила, що тиск досі низький, оскільки тривають роботи з промивки та дезінфекції нового трубопроводу.

Нагадаємо, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпають через низький тиск води: від початку травня у Житомирі проводяться роботи з прокладання нового трубопроводу, через що у центральній частині міста у кількох десятків будинків низький тиск води: спочатку говорили, що ці незручності треба перетерпіти 9 тижнів. 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня. 22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира – у серпні. 9 серпня з’явилося повідомлення, що у другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2022 року мер звільнив директора комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, який керував КП з 2016 року, у зв’язку із закінченням дії контракту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал тиск води  
Матеріали по темі