Місто

Зменшились доходи від розміщення реклами і збільшились витрати на зарплату: керівник житомирського ТТУ розповів про планові збитки

21 September 2022, 11:31

Очікується, що дохід КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за 2022 рік складе близько 260 млн грн. Проте підприємство лишається збитковим: за попередніми прогнозами, збитки ТТУ сягнуть майже 80 млн грн.

Такі цифри на черговому засідання виконкому міської ради 21 вересня озвучив начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв під час затвердження змін до фінансового плану комунального підприємства на 2022 рік.

Начальник ТТУ окреслив основні зміни до фінплану підприємства на друге півріччя цього року.

«По-перше, зменшилось бюджетне призначення по загальному фонду бюджету на суму 10,4 млн грн. Також зменшилася сума компенсації за пільговий проїзд студентів та учнів на суму 333 тис. грн. Крім того, з місцевого бюджету були виділені кошти на поповнення статутного капіталу в загальній сумі 251,1 млн грн. Більша частина суми – 221,7 млн грн – буде використана для дострокового погашення кредиту ЄБРР», – розповів керівник ТТУ.

З його слів, через війну «Трамвайно-тролейбусне управління» недоотримало кошти, зокрема, за розміщення реклами у транспорті. Також збільшилися витрати підприємства на пальне. На оплату праці теж доведеться витратити більше, аніж планували.

«У зв’язку з воєнним станом зменшились доходи підприємства від інших видів діяльності, зокрема від розміщення реклами, реалізації металобрухту, на загальну суму 715 тис. грн. Значне збільшення цін на пальне призвело до помітних витрат на загальну суму 3,5 млн грн. У той же час, вжитими заходами ми плануємо зекономити до кінця року 3,9 млн грн. Загальні витрати на оплату праці планується збільшити на 1,7 млн грн. Це в першу чергу викликано продовженням терміну скорочення кондукторів: за планом було в третьому кварталі, ми пропонуємо провести це скорочення в четвертому кварталі. І також збільшення фонду оплати праці за рахунок індексації споживчих цін», – зазначив начальник ТТУ.

Підводячи підсумки, Сергій Лазарєв зазначив, що очікувані збитки підприємства – майже 80 млн грн.

«Доходи підприємства, відповідно до плану зі змінами, становитимуть 259,2 млн. грн і складуть 95,6% від запланованих. Витрати підприємства збільшаться на 1,4% від запланованого. У зв’язку з зазначеними факторами планові збитки підприємства збільшаться до 78,8 млн грн», – резюмував Сергій Лазарєв.

Як повідомляв Житомир.info, дохід КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за 2021 рік склав 273,3 мільйона гривень доходу, а загальні витрати – 299,4 мільйона гривень. Тож збитки підприємства у 2021 році склали 26 мільйонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ звіт Лазарєв тролейбус трамвай дохід збитки фінплан  
Матеріали по темі