Місто

«Фонд громади Житомира» передав військовим позашляховики, а працівники міськради купили квадрокоптер

26 September 2022, 14:45

Від початку повномасштабного російського вторгнення «Фонду громади Житомира» вдалося зібрати благодійних внесків на суму понад 13 млн грн, спрямовуючи кошти на найнеобхідніше. Відтак, закриваючи запит військових, фонд придбав сім позашляховиків, загальною вартістю 49 тис. євро.

«За кошти «Фонду громади Житомира», які збиралися усіма людьми в Житомирі, друзями Житомира, придбано сім автомобілів. Вони придбані у Великобританії, приїхали до Житомира самостійно і будуть передані на 95 аеромобільну бригаду шість автомобілів і один на спецпризначення КОРД. Загалом на автомобілі ми витратили 49 тисяч євро», - розповідає голова правління «Фонду громади Житомира» Жанна Соловйова.

Благодійники передали автівки військовим, які найближчим часом поїдуть на передову. Останні дякують за таку надважливу підтримку, яка наближає до перемоги.

«Це розхідний матеріал. Вони й ламаються, і обстрілюються. Це як взуття для бійця, тільки масштабніше, можна перевезти щось, довезти. Тим паче, це автомобілі підвищеної прохідності, тому вони там потрібні. Зараз осінь, зима, для особового складу, щоб трішки легше було у певні моменти виїзду», - каже командир управління КОРД з позивним «Рубін».

«Велика подяка народу України, громаді Житомира, за цю техніку, яку вона нам передала, на якій ми будемо гнати цих свинособак з нашої території - з території неньки України. Слава Україні! Все буде Україна!», - додає військовослужбовець з позивним «Кам».

За словами мера міста, окрім позашляховиків, військовим невдовзі прибуде підкріплення і у вигляді легкових авто, придбати які допомогла литовська митниця.

«На сьогодні ми іще отримали шість автомобілів, які будемо додатково передавати. Це переважно легкові автомобілі, седани, але на війська, для штабних теж потрібні. Це подяка литовській митниці, яка майже безкоштовно передала ці автомобілі, ми їх отримали для ЗСУ і вони вже на комунальному підприємстві», - говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Разом із автівками захисникам вручили іще квадрокоптер, гроші на який зібрали працівники міської ради.

«Це теж розхідний матеріал, тому ми 23 їх закуповували, але життя іде і ворог теж вміє стріляти, тому цього добра точно багато не буває», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у Житомирі з 8 вересня і до 9 жовтня триває благодійний онлайн-аукціон «Зігрій котика ЗСУ» серед лотів є зустрічі, речі та послуги. Мета організаторів БФ «Янголи Армії» та БФ «Справжні Українці» - зібрати 100 тисяч гривень на термоодяг для 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї ОДШБр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автомобіль допомога ЗСУ фонд Фонд громади Житомира позашляховик військовий військовослужбовець 
Матеріали по темі