Події

Суд почав розгляд справи про продаж ліків, які безоплатно мали отримати пацієнти житомирського онкодиспансеру

27 September 2022, 13:12

Корольовський районний суд м.Житомира почав розгляд справи щодо організації схеми з продажу ліків, які безоплатно мали отримувати пацієнти КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

В ухвалі зазначається, що до Корольовського райсуду м. Житомира 7 вересня 2022 року з Житомирської обласної прокуратури надійшов обвинувальний акт щодо чотирьох осіб. Потерпілим у справі є КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер».

Завідувача відділенням онкодиспансеру, депутата Житомирської міської ради Сергія Гринчука обвинувачують за двома статтями – ч. 3 ст. 191 ККУ (заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

За клопотанням слідчого 3 серпня 2022 року суд обрав Гринчуку міру запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 156 тис. грн і цього ж дня ухвалив відсторонити його від посади завідувача хіміотерапевтичного відділення обласного онкологічного диспансеру,до 28.09.2022р включно.

Медсестру онкодиспансеру Людмилу Калюжну обвинувачують за трьома статтями – крім вище зазначених двох ще й ч. 4 ст. 358 ККУ (використання завідомо підроблених документів).

Ухвалою суду від 15 серпня Калюжну відсторонили від посади палатну медсестру хіміотерапевтичного відділення обласного онкодиспансеру до 28 вересня 2022 року.

Два посередники – Олександр Гула, депутат Розсошанської сільської ради Хмельницького району Хмельницької області, менеджер зі збуту ТОВ «Хмельницька аптека оригінальних препаратів» та житомирянин Олександр Домбровський отримали обвинувачення за ст. 191 ККУ – пособництво в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Ухвалою суду від 2 серпня 2022 року двом посередникам обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22:00 до 6:00.

Черговий судовий розгляд справи призначений на 19 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, 28 липня 2022 року у справі про махінації з ліками для пацієнтів КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» оголосили підозри двом медпрацівникам та двом пособникам – 29-річному жителю Хмельниччини, менеджеру зі збуту, та 44-річному житомирянину. Пресслужба обласної прокуратури 1 вересня інформувала, що до суду передали обвинувальний акт.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2021 року правоохоронці повідомили, що у Житомирській області викрили схему продажу безкоштовних ліків для онкохворих: медики призначали онкохворим лікування, а дороговартісні ліки пропонували купувати в аптеках при тому, що дані медикаменти вони безкоштовно отримували від держави на кожного хворого. Ліки згодом по документах списувались, а у реальності продавались представникам приватних аптекарських мереж у кількох областях України за значно заниженими цінами, така схема діяла принаймні упродовж останніх пів року, щомісячно забезпечуючи дохід її організаторам у розмірі близько півмільйона гривень. Причетним до оборудки виявився Сергій Гринчук, завідувач хіміотерапевтичного відділення, депутат Житомирської міської ради від ОПЗЖ. 28 вересня керівництво Житомирської облради надало офіційний коментар щодо ситуації з обшуками в онкодиспансері. Директор Житомирського обласного онкодиспансеру Ігор Сабадаш заявляв, що весь колектив шокований, що їх колеги заробляли на препаратах для важкохворих людей.

Наказом від 1 жовтня 2021 року відсторонили від займаних посад працівників онкологічного диспансеру, яких підозрюють у причетності до незаконного продажу ліків для онкохворих: завідуючий хіміотерапевтичним відділенням Гринчук С.О., лікар уролог Пономарьов О.В., медична сестра по введенню хіміопрепаратів Калюжна Л.І. Станом на 31 січня 2022 року у справі щодо продажу безкоштовних ліків пацієнтам КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» тривали експертизи, фігуранти справи після відсторонення повернулися до роботи в онкодиспансері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: онкодиспансер суд ліки Гринчук  
Матеріали по темі