Події

У Житомирській області за тиждень зникло 13 дітей: гостювали у друзів, а 7-річний хлопчик спав у бомбосховищі

18 October 2022, 10:46

За минулий тиждень, з 10 по 16 жовтня, до підрозділів поліції області надійшли повідомлення про зникнення 13 неповнолітніх, усіх дітей розшукали та повернули батькам. Загалом з початку року поліцейські знайшли понад 300 зниклих дітей.

Про це 18 жовтня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Минулого тижня до поліції звертались жителі регіону із повідомленнями про зникнення дітей віком від 7 до 17 років. На щастя, місцезнаходження всіх було встановлено упродовж кількох годин. Днями житомирянка зателефонувала увечері до поліції, повідомивши про зникнення свого 7-річного сина. За словами матері, хлопчик вийшов гуляти на вулицю і зник. Поліцейські упродовж ночі перевіряли відомості та проводили розшукові заходи у місті. Згодом виявилось, що дитина спала в одному з бомбосховищ Житомира. З родиною поліцейські провели профілактичну бесіду, роз’яснивши матері наслідки можливого недогляду за малолітньою дитиною», - йдеться у повідомленні.

А в Житомирі 12-річний хлопчик загулявся ґаджетом у свого товариша, забувши попередити маму. Схвильована жінка сповістила правоохоронців про те, що її син пішов до магазину і не повернувся. За годину хлопчика знайшли.

У Бердичеві рідні шукали 17-річного хлопця, який поїхав на навчання до сусіднього регіону і не вийшов на зв'язок. Як з’ясували поліцейські, дорогою хлопець затримався на гостинах у своєї знайомої.

«У поточному році працівники поліції встановили місце перебування понад 300 дітей і підлітків», - повідомила керівниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Правоохоронці рекомендують громадянам посилити виховну роботу з неповнолітніми

Як повідомляв Житомир.info, станом на 20 вересня 2022 року пресслужба ГУНП інформувала, що з початку року у Житомирській області ювенальні поліцейські розшукали понад 250 зниклих дітей, зафіксували 166 адміністративних порушень, які вчинили неповнолітні, а 64 підлітки викрили у вчиненні крадіжок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зникнення розшук поліція дитина 
Матеріали по темі