Події

На жительку Житомирської області шахраї оформили кредит: назвала конфіденційні дані, коли хотіла отримати держдопомогу

1 November 2022, 14:55

Минулої доби троє жителів Житомирської області звернулись до поліції із заявами про ошуканства під час спроби оформлення грошових виплат за державними програмами. Подібні факти упродовж 31 жовтня зареєстровані у Коростенському та Новоград-Волинському районах області.

Про це 1 листопада повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Так, 34-річна овручанка отримала через месенджер мобільного повідомлення про необхідність авторизації для отримання допомоги від держави. Алгоритм передбачав введення даних банківської картки, що заявниця і зробила. Наступне сповіщення вже було від фінансової установи: не про отримання виплати, а про зняття 7,5 тисяч гривень із заощаджень.

На Звягельщині 54-річна жителька райцентру під час спілкування з невідомим абонентом отримала боргові зобов’язання. За словами заявниці, незнайомець зателефонував їй з метою підтвердження авторизації заявки на державну грошову допомогу. Жінка слухняно видала свої конфіденційні дані, а за кілька днів стало відомо, що на її ім’я оформлено кредит на суму 14 тисяч гривень.

64-річний житель Ярунської громади після подібної телефонної розмови з незнайомцем втратив понад 9 тисяч гривень зі своєї платіжної картки.

За цими фактами правоохоронці почали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України, у рамках яких з’ясовують обставини та встановлюють причетних до ошуканств осіб.

Як повідомляв Житомир.info, з літа 2022 року пресслужба ГУНП у Житомирській області почала повідомляти про систематичні випадки шахрайства: на гачок аферистів потрапляли жителі області, бажаючи оформити соціальну допомогу від держави. У результаті необачного розголошення конфіденційної інформації заявники втрачали власні гроші. Зокрема, 21 вересня у поліції розповідали про кілька нових звернень жителів області про шахрайства, що пов’язані з їх намаганням отримати соціальні виплати. За добу люди втратили понад 28 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ГУНП поліція ошуканство соцвиплата  
Матеріали по темі