Події

У Житомирській області патрульні зупинили DAF із напівпричепом, у якому було понад 6 тис. л дизпалива без необхідних документів

21 November 2022, 16:25

Днями патрульні Новоград-Волинського районного відділу зупинили водія автомобіля «DAF» із напівпричепом для перевірки. Як з’ясувалось згодом, чоловік перевозив 6235 літрів дизельного пального без акцизних накладних. Відносно керманича оформлено адмінматеріали, а вантаж затриманий.

Про це 21 листопада повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Новоград-Волинського районного відділу поліції.

«Під час спілкування із поліцейськими водій помітно нервував. У ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що на товар, який перевозив 46-річний чоловік, відсутні акцизні накладні. Будь-які пояснення керманич надати відмовився. Тож відносно чоловіка патрульні Новоград-Волинського райвідділу склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) та ст. 132-1 (Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів…) КУпАП», - зазначають у пресслужбі ГУНП.

Транспортний засіб та вантаж поліцейські вилучили, а зібрані матеріали направили до суду.

Відповідно до чинного законодавства порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення порядку провадження господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу від 1 тисячі до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Нагадаємо, 17 листопада пресслужба ГУНП повідомляла, що у м. Звягелі Житомирської області 24-річний місцевий житель переобладнав мікроавтобус під мобільну АЗС та продавав паливо за меншою ціною, порівняно з офіційними місцями продажу, поліцейські припинили таку незаконну реалізацію пального та вилучили транспортний засіб.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 28 жовтня 2022 року в Україні мережі АЗС підвищили ціни на автогаз та дизпаливо: середня ціна на скраплений газ за тиждень (21-28 жовтня) у мережах АЗС виросла на 0,51 грн/л – до 28,36 грн/л.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дизпаливо дизель паливо пальне патрульні акциз 
Матеріали по темі