Суспільство

У кількох громадах Житомирської області вже працює «Армія відновлення»: безробітні лаштують захисні споруди й заготовляють дрова

10 December 2022, 09:58

У рамках проєкту «Армія відновлення» у п’яти територіальних громадах Житомирської області вже організовані суспільно корисні роботи. Нині до них залучені 25 безробітних.

Про це 9 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної службу зайнятості.

«У 5 територіальних громадах Житомирщини вже організовані суспільно корисні роботи. До їх виконання станом на 9 грудня залучені 25 безробітних. Так, у Баранівській і Дубрівській ОТГ вони готують до використання захисні споруди цивільного захисту, а в Словечанській, Народицькій та Любарській громадах заготовляють дрова», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що для оплати праці безробітних, які нині беруть участь у суспільно корисних роботах, замовлено фінансування у розмірі 139 тис. грн.

У службі зайнятості нагадують, що 25 листопада 2022 року начальник Житомирської ОВА видав розпорядження про організацію суспільно корисних робіт на території Житомирської області. Види таких робіт та підприємства-замовники визначаються місцевими громадами. До їх виконання передбачено залучати працездатне населення, передусім зареєстрованих безробітних. Оплата праці – на рівні мінімальної: 6700 грн за повний місяць роботи.

Окрім Житомирщини, проєкт «Армія відновлення» діє ще в семи регіонах України, а загальна кількість учасників з числа безробітних наближається до 3000.

Довідкова інформація щодо суспільно корисних робіт – у відділі організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості за тел. (0412) 43-20-37.

З іншими запитаннями щодо діяльності служби зайнятості можна телефонувати на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або писати у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 30 листопада 2022 року Житомирська обласна служба зайнятості інформувала, що для оплати праці орієнтовно 50 безробітних Житомирської області, які долучаться до «Армії відновлення» ще до кінця 2022 року, виділили близько 390 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 25 жовтня 2022 року пресслужба Мінекономіки повідомляла, що Уряд активізує механізм залучення безробітних до «Армії відновлення» країни через їх участь у суспільно корисних роботах, впровадження цього механізму в регіонах обговорювали під час наради першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко з головами обласних та Київської міської військових адміністрації. Зазначалося, що залучені громадяни будуть отримувати мінімальну зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості служба зайнятості "Армія відновлення" робота безробітний суспільно корисна робота  
Матеріали по темі