Події

Жителька Житомирської області хотіла продати баян, повідомила «покупцю» банківські дані і втратила 24 тис. грн

26 January 2023, 09:24

Жителька Звягельщини потрапила «на гачок» шахраїв: хотіла продати баян, а втратила 24 тисячі гривень, викривши «покупцю» конфіденційні банківські дані.

Про це 25 січня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«25-річна жінка розмістила оголошення про продаж музичного інструменту на одному із сайтів у мережі Інтернет. Згодом їй написав «покупець» та запитав платіжні реквізити банківської картки заявниці: номер, термін дії та CVV-код. Продавчиня вказала ці відомості, унаслідок чого з її рахунку зникли гроші. Нині поліцейські Новоград-Волинського районного відділу поліції Житомирщини проводять відповідні перевірки та встановлюють причетних до злодіяння осіб», - йдеться в повідомленні.

Водночас правоохоронці застерігають:

- не будьте легковажними та не довіряйте незнайомцям;

- за жодних умов не розголошуйте номер, термін дії банківської картки, пін-, CVV-код та паролі, що надходять в смс-повідомленнях;

- будьте обережними із підозрілими посиланнями;

- здійснюйте покупки лише через перевірені вебсайти, завжди ознайомлюйтесь з відгуками про них та користуйтеся послугою післяоплати.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 25 січня 2023 року у Житомирському районному управлінні поліції були зареєстровані два випадки шахрайства під час купівлі чи продажу товарів на торгівельних платформах: одна 37-річна житомирянка хотіла придбати одяг, заповнила форму за посиланням від «продавця» і втратила понад 14 тис. грн, а інша 60-річна жінка повірила чоловіку, який начебто зацікавився оголошенням, викладеним у інтернет-мережі. Однак, під час перерахунку коштів на картку продавчині, начебто виникли проблеми, для вирішення яких необхідно було піти до термінала та виконати кілька операцій. Жінка слухняно виконала усі інструкції покупця, з яким постійно підтримувала зв'язок, а за деякий час зрозуміла, що не лише не отримала обіцяної передплати, а й втратила близько 19 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство шахрай ошуканство інтернет інтернет-купівля купівля продаж 
Матеріали по темі