Події

У Житомирі затримали адвоката, який вимагав 40 тис. грн із лісівника за закриття неіснуючої справи

16 February 2023, 15:57

Працівники ДБР затримали адвоката із Житомира, який вимагав гроші у працівника одного лісомисливського господарства. Гроші начебто призначались «детективу» ДБР за завершення перевірок.

Про це 16 лютого повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Зокрема, адвокат вийшов на лісника з інформацію «з надійних джерел», про те, що ніби працівники ДБР вивчають законність його діяльності у лісництві. За 40 тис. гривень він обіцяв «домовитися» із правоохоронцями щодо «припинення проведення перевірки». При цьому вимагач посилався на свої «зв’язки в Бюро».У ході проведення слідчих дій було встановлено, що адвокат вводив службовця лісової галузі в оману аби «збагатитися». Жодної інформації щодо неправомірних дій лісівника в Бюро не було, і жодних перевірок не проводилось. Тим більше не було у нього і жодних зав’язків з правоохоронцями. Працівники ДБР затримали адвоката «на гарячому» під час одержання частини коштів. Затриманому повідомлено про підозру за фактом підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, та шахрайстві (ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна» - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури надали подробиці та уточнили, що причетному до кримінального порушення адвокату 42 роки.

«За даними слідства, скоєння кримінальних правопорушень інкримінується 42-річному адвокату з міста Житомира, який запропонував свій захист лісничому одного з держлісгоспу, стосовно якого нібито ДБР розслідує кримінальне провадження. Так, підозрюваний, з метою заволодіння коштами клієнта, повідомив йому, що за 40 тис. грн зможе «вирішити питання» зі слідчим про припинення розслідування або навіть закриття кримінального провадження стосовно нього. Хоча насправді не мав жодного наміру будь-кому передавати зазначену суму. У середу, 15 лютого, адвокат зустрівся з клієнтом у Житомирі та одержав першу частину неправомірної вигоди – 20 тис. грн. Другу частину – 20 тис. грн, за домовленістю, мав одержати після «позитивного вирішення питання». Однак відразу після одержання неправомірної вигоди був викритий та затриманий правоохоронцями», - розповідають у прокуратурі.

Нагадаємо, 2 січня на житомирському Житньому ринку викрили схему вимагання від підприємців «благодійних внесків» за вирішення питань оренди.

Як повідомляв Житомир.info, 11 листопада 2022 року поліція інформувала, що на одній з вулиць Бердичева затримали підозрюваних у вимаганні грошей. Двох чоловіків поліцейські викрили відразу після отримання ними 7 тисяч гривень нібито боргу від місцевого жителя. Насправді жодних фінансових зобов’язань між ними не існувало, а гроші затримані вимагали, погрожуючи потерпілому фізичним насиллям. Наразі обоє під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лісівник адвокат ДБР прокуратура 
Матеріали по темі