Події

«Я вбив та заморозив товариша»: поліція оприлюднила топ-3 хибних викликів, здійснених жителями Звягельського району

20 February 2023, 09:32

«Я вбив та заморозив товариша…», «мене побив чоловік…», «моя мати завдала мені травм…» - такі повідомлення на спецлінію 102 вимагають негайного реагування. Тож поліцейські прямують до місць подій, подекуди долають десятки кілометрів, аби запобігти непоправному та надати допомогу. Але іноді виявляється, що громадяни так… розважаються.

Топ-3 неправдивих викликів поліції жителями Звягельщини 20 лютого оприлюднив відділ комунікації поліції Житомирської області

Так, наприкінці січня, близько 21:30 до поліції надійшло повідомлення від жителя Стриївської громади про вбивство. Чоловік повідомив, що він заподіяв смерть своєму товаришу, який «все життя йому заважав». Також заявник сповістив, що має намір… заморозити тіло.

«На місце події негайно вирушили поліцейські та виявили нетверезого 51-річного чоловіка за вказаною ним адресою. Він, не збентежившись, повідомив, що пожартував. Утім, правоохоронці опитали місцевих жителів та ретельно оглянули обійстя та прилеглу територію, аби впевнитися, що господар таки дійсно нічого лихого не вчинив. Варто зауважити, що з’ясовувати всі обставини довелося не одну годину», – йдеться у повідомленні.

Тиждень тому увечері до поліції звернулася 67-річна жителька м. Звягеля. Телефоном жінка сповістила, що її б’є та ображає чоловік. Тож на місце події вирушили поліцейські сектору протидії домашньому насильству. Заявниця розповіла офіцерам, що прагне, аби покарали її «безсердечного» чоловіка, бо він не погодився прибрати зі столу після відвідин гостей та відзначення дня народження дружини.

Нещодавно вночі на спецлінію 102 зателефонував 34-річний чоловік з повідомленням, що його побила матір. Він вказав домашню адресу у м. Звягелі, тож туди й вирушив черговий наряд поліцейських. Однак з’ясувалося, що за вказаною адресою такого пожильця немає й мешканці сусідніх будинків ніколи не чули про нього. Відтак поліцейські спробували встановити відомості про заявника за наявними інформаційними базами, також звернулися до дільничних офіцерів поліції. У результаті з’ясували, що заявник проживає у Піщівській громаді, тож подолали понад 40 км, аби дістатися до місця події та розшукати його. Він же заявив поліцейським, що пожартував. Його 57-річна мати була вражена, коли довелося спілкуватися з правоохоронцями з приводу нібито її агресії по відношенню до дорослого сина.

У всіх випадках щодо заявників поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП. За такі жарти передбачено штрафні санкції у розмірі від 850 до 3400 гривень.

Загалом же за минулий рік до Звягельського райвідділу поліції надійшло 284 неправдивих виклики, ще 36 несправжніх звернень зафіксовано вже цього року.

Нагадаємо, вночі 12 серпня 2022 року житомирські патрульні отримали виклик про подвійне вбивство на проспекті Миру. Миттєво прибувши за вказаною адресою, правоохоронці побачили лише п’яного чоловіка. Він пояснив, що хотів перевірити, як швидко поліція реагує на такі виклики. За хибне повідомлення «жартівника» притягнули до адмінвідповідальності, винісши постанову.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року відділ комунікації Новоград-Волинського райвідділу поліції розповів про 68-річну жінку, яка упродовж майже чотирьох місяців здійснила близько десятка хибних викликів поліції, зокрема, одного разу телефонувала, бо її чоловік відмовлявся їсти. Влітку цього ж року у Новоград-Волинському райвідділі поліції повідомляли про чоловіка, який викликав поліцію, бо дружина відмовлялася готувати й прибирати. А в грудні 2021 року поліція повідомляла про жительку Новограда-Волинського, яка двічі викликала поліцію й повідомляла неправдиву інформацію: одного разу сказала, що помер її кум, а згодом сповістила про смерть чоловіка. Щоразу, коли поліцейські приїжджали на виклик, жінка казала, що пожартувала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хибний виклик неправдивий виклик поліція протокол  
Матеріали по темі