Місто

Скарг на поганий тиск майже немає, але треба докласти ще 400 метрів труби, - директор КП «Житомирводоканал»

24 February 2023, 12:37

Два тижні тому житомирський водоканал повідомив, що реконструкція магістрального трубопроводу завершена. Але після введення в експлуатацію збільшилася кількість поривів. Житомиряни скаржилися на поганий тиск, який після завершення робіт мав нормалізуватися.

Директор комунального підприємства говорить, спочатку отримували до півсотні скарг, але зараз ситуація покращилася, адже комунальники провели обстеження мереж та ліквідували аварії.

«Спочатку скарг було близько 40-50 вдень, наприклад 14 лютого. У п'ятницю 17 (лютого) було близько 20 скарг на добу. Станом на 20 лютого у нас скарги практично відсутні по водопостачанню та по тиску у центральній частині міста», - говорить директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

Те, що вода ледь тече з-під крана може бути пов’язано із різними факторами, переконує директор водоканалу і радить дзвонити на гарячу лінію: (0412) 52 01 12; (0800) 75 25 53.

«Якщо зараз у когось є проблеми з тиском, з водопостачанням, ми просимо звертатися до нашого кол-центру, проблема може бути не лише у тиску в системі, а й в внутрішньобудинкових мережах, і у самому фільтрі, лічильнику, так само. У нас колл-центр зараз працює цілодобово , тому якщо не можете додзвонитися о 18:00, то без проблем додзвонитеся о 20:00 - 21:00. Навіть можу сказати, що після 20 години дзвінків практично немає», - каже Роман Ілик.

Як виявилося, водоканал збираються докласти ще 400 метрів труби.

«Насправді вона завершена не на 100%, ми відклали ще на березень близько 400 метрів водоводу, довести як додаткові до вулиці Чехова по Новосінній. Наступні роботи по вулиці Новосінній абсолютно не впливатимуть на тиск у Житомирі», - повідомив директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

Роботи проводитимуть за кошти Світового банку.

«Цей участок коштуватиме близько 20 млн грн», - сказав Роман Ілик.

Реконструкція магістрального трубопроводу впливає на зменшення витоків, про покращення якості води кажуть – це можливо після завершення робіт на очисних спорудах.

«На якість води вплине завершення реконструкції водопровідних очисних споруд. Зараз ми над цим працюємо, ведемо перемовини, щоб відновили роботи і плануємо, щоб в березні відновляться, так само як ми відновили роботи по каналізації очисних спорудах», - сказав директор КП «Житомирводоканал».

Нагадаємо, ввечері 9 лютого містян попередили, що у Житомирі 10 лютого підключатимуть новий трубопровід, роботи виконуватимуть з 8:00 до 24:00, в цей час водопостачання до будинків у центральній частині міста та на Богунії буде обмежене. Вдень 10 лютого пресслужба водоканалу поінформувала, що підключення північного магістрального трубопроводу на завершальному етапі. Вдень 11 лютого пресслужба комунального підприємства повідомила, що водоканал увів в експлуатацію новопрокладений магістральний трубопровід, зазначаючи, що система наповнюється водою поступово, але вже 11 лютого водопостачання мало відновитися. «Якщо у вас опісля 15:00 не буде відновлено водопостачання – лишіть Вашу адресу в коментарі, о/п чи, зателефонувавши на нашу "гарячу лінію": 0 800 752 553», – закликали у водоканалі. За інформацією підприємства, приблизно через добу, 12 лютого, до 50% домоволодінь вода вже подавалася з нормальним тиском. 15 лютого «Житомирводоканал» пояснив, чому після введення в експлуатацію нового трубопроводу збільшилася кількість поривів.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпають через низький тиск води: від початку травня проводилися роботи з прокладання нового трубопроводу, тиск води нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів міста.

Восени розпочали прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів: 7 листопада водоканал роботи розпочали і станом на 22 грудня завершували, нормалізувавши тиск води. 27 січня 2023 року КП «Житомирводоканал» почало перепідключати новий трубопровід і попереджало про зниження тиску води в центральній частині Житомир впродовж 10-14 діб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал трубопровід водопостачання Житомирводоканал Ілик 
Матеріали по темі