Події

У Житомирі повідомили про підозру двом посадовцям та підприємцю, які привласнили майже 1 млн грн, виділені на ремонт казарми

7 April 2023, 13:03

Працівники ДБР повідомили про підозру одному з керівників Квартирно-експлуатаційного відділу Житомира (КЕВ), начальнику служби цієї установи та приватному підприємцю, які збагатилися на ремонті військової казарми.

Про це 7 квітня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Наприкінці листопада 2022 року один з керівників КЕВ Житомира та підприємець уклали договір щодо ремонту першого поверху казарми Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова. Вартість робіт склала майже 1 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Того ж дня начальник служби та підприємець підписали акти виконаних робіт по ремонту казарми, які ніхто, звісно, не проводив.

Керівник підрозділу КЕВ погодив акти виконаних робіт, перебуваючи в день їх підписання у відпустці за кордоном. Бюджетні кошти були перераховані на рахунки підприємця і, ймовірно, розділені між учасниками схеми.

Наразі один з керівників КЕВ підозрюється у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки та за фактом неприпинення кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим, бездіяльності військової влади в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 426 КК України).

Начальник служби КЕВ підозрюється у пособництві в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах і у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України);

Підприємець підозрюється у пособництві в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, у підробленні документів та їх використанні (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Працівники ДБР вживатимуть необхідні дії для відшкодування завданих державі збитків.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Житомирська обласна прокуратура.

У пресслужбі Житомирської обласної прокуратури уточнюють, що до схеми розтрати бюджетних коштів під час ремонту приміщення навчального закладу, який підпорядковується Міністерству оборони України, причетні начальник одного з квартирно-експлуатаційних відділів Збройних Сил України, начальник служби цього відділу та приватний підприємець.

«У листопаді 2022 року керівник КЕВ уклав з підрядником договір про виконання капітального ремонту приміщення навчального закладу. Відповідно до договору мало бути виконано значний обсяг будівельних робіт – понад 100 видів. Того ж дня замовник та підрядник підписали акти приймання виконаних робіт. Відповідно до них, ремонт зроблено якісно та у повному обсязі. При цьому офіційні документи були засвідчені підписами начальника служби КЕВ, який фактично перебував у відпустці за кордоном. Через три дні на рахунок приватного підприємця було перераховано з бюджету майже 1 млн грн», – розповідають у прокуратурі.

Зазначається, що викриття протиправної діяльності проводилося прокурорами обласної прокуратури спільно з Житомирською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони, підрозділом Департаменту військової контррозвідки СБУ та ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Як повідомляв Житомир.info, у матеріалах Корольовського районного суду м. Житомира за квітень 2020 року йшлося про досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів під час будівництва військових казарм покращеного типу у військовому містечку 95-ї бригади на Богунії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: казарма ремонт військовий інститут привласнення ДБР прокуратура розтрата підозра  
Матеріали по темі