Місто

У Житомирі запустили опитування щодо перейменування ще 5 вулиць та 16 провулків

5 May 2023, 12:58

У Житомирі розпочали електронне громадське обговорення стосовно перейменування 5 вулиць та 16 провулків.

Про це 5 травня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Аби обрати варіанти нових назв — проводитиметься громадське обговорення. Воно відбудеться у формі електронної консультації. Створено 21 опитувальник із варіантами НОВИХ назв до кожної з вулиць!», – йдеться у повідомленні.

• Обрати варіант нової назви вулиці Багратіонівської можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Безименського можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви вулиці Дениса Давидова можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Крилова можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Льва Нікуліна можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 1-го Льва Толстого можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 2-го Льва Толстого можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 1-го Матросова можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 2-го Матросова можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Мічурінського можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Попова можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви вулиці Радіщева можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 1-го Радіщева можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Рилєєва можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви вулиці Російська Слобідка можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Склянського можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 2-го Тургєнєва можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 1-го Чехова можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку 2-го Чехова можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви вулиці Білоруської можна — ТУТ

• Обрати варіант нової назви провулку Туркенича можна — ТУТ

Після входу в опитувальник — потрібно зареєструватись.

Зазначено, що пропозиції і зауваження приймає департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради (м. Житомир, вулиця Покровська, 6, телефон: (0412) 47-07-10 електронна пошта: uma@zt-rada.gov.ua). Вони подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси учасника громадського обговорення, яка їх подає протягом 2-х місяців з дати оприлюднення цього інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради.

Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження на зазначені вище адреси і термін. Письмові пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення, пропозиції, які надсилаються електронною поштою, мають містити позначку «Громадські обговорення з приводу перейменування топонімічних об’єктів у місті Житомирі». Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Отримати консультацію з питання, що винесено на громадське обговорення можна в департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради. (м. Житомир, вул. Покровська, 6, телефон: (0412) 47-27-86, електронна пошта: uma@zt-rada.gov.ua).

Строк проведення громадського обговорення — не менш як два місяці з дня оприлюднення відповідного інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення на офіційному сайті Житомирської міської ради http://zt-rada.gov.ua/

Упродовж двох тижнів після закінчення строку подання пропозицій та зауважень готуватимуть звіт про результати. Його буде оприлюднено на офіційному сайті Житомирської міської ради у розділі «Громадські обговорення, слухання, місцеві ініціативи».

Нагадаємо, 5 квітня 2023 року керівництво Національного музею космонавтики імені С. П. Корольова звернулося до Житомирського міського голови Сергія Сухомлина з проханням назвати вулицю Гагаріна іменем українського космонавта Леоніда Каденюка, хоча на той час голосування щодо нових назв вулиць п’яти вулиць вже було завершене. Йдеться про Пушкінську, Толстого, Лермонтовську, Гагаріна та Чехова.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2022 року кандидат історичних наук Геннадій Махорін розповідав, що у Житомирі 26 вулиць та провулків потребують заміни назв у процесі «дерусифікації». На початку серпня експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики України з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму визначила список десяти найбільш поширених «російських» урбанонімів, які рекомендуються до перейменування у першу чергу, у центрі Житомира таких є три.

Міська комісія з топоніміки 3 жовтня 2022 розглянула звернення житомирян щодо перейменування одинадцяти вулиць, парку Гагаріна та зміни назв вулиць відповідно до вимог сучасного правопису. 8 листопада оприлюднили проєкт рішення сесії міської ради про перейменування 18 вулиць та провулків відповідно до українського правопису, а «дерусифікацію» назв ще двох десятків вулиць будуть розглядати поетапно.

14 грудня 2022 року на засіданні міської комісії з топоніміки йшлося про перейменування вулиці Пушкінської. Так, планується, що вулиця матиме аж дві нові назви, оскільки буде розділена на дві частини. Одну з них пропонують назвати Турчинського, Косенка або Мистецькою, іншу – Університетською або Гімназійною. Також комісія з топоніміки обговорювала пропозиції щодо перейменування вулиць Толстого, Лермонтовської, Гагаріна та Чехова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перейменування топонім вулиця провулок обговорення громадське обговорення опитування  
Матеріали по темі