Місто

У Житомирі завершують проєкт із заміни водопровідних мереж великих діаметрів

13 June 2023, 17:06

У Житомирі триває втілення проєкту щодо заміни водопровідних мереж великих діаметрів, який реалізовується за кредитні кошти Світового банку. Роботи на завершальній стадії.

Про це 13 червня йшлося на позачерговому засіданні виконкому під час розгляду питання «Про затвердження змін до фінансового плану комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради на 2023 рік».

Директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик пояснив суть питання.

«Зміни до фінансового плану вносяться в частині поповнення статутного фонду КП «Житомирводоканал» у розмірі 50 млн грн на сплату тіла кредиту та відсотків до державного бюджету», – зазначив Роман Ілик.

Житомирський міський голова поцікавився, на якій стадії перебуває реалізація проєкту щодо заміни водомереж.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» в коментарі Житомир.info уточнили, що йдеться про реконструкцію водопровідних мереж великих діаметрів включно з дюкерними переходами. Зауважимо, що роботи виконує підрядна організація «КСМ-ГРУП». У червні 2022 року в пресслужбі міської ради зазначали, що за 2 роки безперервних робіт вдасться перекласти майже 10 км найбільш аварійних водопровідних мереж міста.

«По реконструкції водопровідних мереж роботи на завершальній стадії. У червні має бути перепідключена остання ділянка водопроводу і залишиться тільки влітку зробити благоустрій у тих місцях, де проводилися розкопки. По каналізаційних очисних спорудах роботи ведуться. На жаль, не так швидко, як планувалося у зв’язку з тим, що Міністерство фінансів до червня не проводило жодних платежів, але будівельники на майданчику працюють. По водопровідних очисних спорудах, на жаль, підрядник поки що не приступив до виконання робіт у зв’язку з тим, що війна, і підрядник просить інфляційні, а доповнення до договору не було погоджено банком і контракт зараз є «підвислим»», – пояснив Роман Ілик.

До слова, мер Сергій Сухомлин запевнив, що кредит жодним чином не впливає на тарифи з водопостачання та водовідведення.

«Цей кредит ніяк не впливає на тариф, бо фактично погашення відсотків і самого тіла кредиту йдуть за рахунок бюджету міської ради. На це впливає інше: і реагенти, й енергоносії, які дорожчають, тому ситуація така. Кредит не впливає на підняття тарифу», – повторив мер.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 року в Житомирі за кредитні гроші Світового банку почали заміну 10 кілометрів магістральних водогонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал Світовий банк кредит  
Матеріали по темі