Місто

Держаудитслужба рекомендує збільшити плату за розміщення реклами, але влада Житомира проти

23 June 2023, 10:53

За результатами аудиту виконання бюджетних програм департаментом містобудування та земельних відносин міської ради Держаудитслужба рекомендує владі Житомира збільшити місячну оплату за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів.

Про це на засіданні міськвиконкому 23 червня повідомила заступниця директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради – головна архітекторка міста Ольга Бронштейн.

«Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області проведено фінансовий аудит виконання бюджетних програм департаментом містобудування та земельних відносин міської ради за період з 1 січня 2018 року по 30 червня 2022 року. За результатами проведення аудиту складено звіт з пропозиціями та рекомендаціями, зокрема – що внесення змін до правил розміщення зовнішньої реклами в місті Житомирі, затверджених рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради 11.03.2010 року щодо місячної оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів за 1 метр квадратний з урахуванням інфляційних процесів», - розповіла Ольга Бронштейн.

Вона показала порівняння плати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів, що перебувають в комунальній власності, в сусідніх обласних центрах, та озвучила інформацію про ціни:

Хмельницький – білборд 420-630 грн, сітілайт 130-299,5 грн;

Рівне – білборд 226-490 грн, сітілайт 99-215 грн;

Вінниця – білборд 218-450 грн, сітілайт в середньому 198;

Житомирі – білборд до 723, сітілайти 126-189 грн.

«Держаудитслужба говорить про те, що ми тривалий час не підіймали плату за розміщення реклами, тому вони рекомендують переглянути її розмір. Якщо члени виконкому будуть вважати це за доцільне, то будемо готувати рішення про підвищення. Але враховуючи наведену інформацію і те, що ми зараз перебуваємо під час воєнного стану, то чи доцільно переглядати, тим більше, що ціни не є низькими у порівняні з цінами аналогічних міст України», - сказала перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

Ольга Бронштейн зауважила, що в умовах воєнного стану скасована оплата за розміщення рекламних засобів в таких містах: Суми, Ковель, Миколаїв, Херсон, Рівне і Черкаси.

Мер Житомира Сергій Сухомлин наголосив, що підіймати плату за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів зараз недоцільно.

Виконком проголосував за те, щоб взяти інформацію про результати перевірки Держаудитслужби до відома і на період дії воєнного стану не готувати рішення щодо збільшення вартості оплати за користування місцями розташування рекламних засобів.

Нагадаємо, рішенням виконкому Житомирської міської ради від 28 квітня 2022 року суб’єктів рекламного бізнесу звільнили від оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів з 1 березня по 1 травня 2022 року, а згодом продовжили звільнення від сплати ще на місяць.

Як повідомляв Житомир.info, з середини березня до середини квітня 2022 року з дозволу Ради оборони області в центрі Житомира зрізали білборди

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком реклама аудит білборд Бронштейн ольшанська Держаудитслужба 
Матеріали по темі